La comenzile unui Renault Clio R3, Raul Badiu și Gabi Lazăr au entuziasmat asistența cu evoluția lor, dar și majoritatea colegilor de competiție, mașina lor cu două roți motrice terminând raliul în fața a trei integrale de Clasa 2. Numai o decizie ciudată la contestația concurentului venit sub juniorul Raul a făcut ca pilotul Sibiu Racing Team să fie retrogradat de pe podium pe locul 4 al clasamentului.

Ce spune Raul despre Transilvania Rally? "După trei raliuri pe macadam, la Transilvania Rally am avut de înfruntat asfaltul din nou, și pentru o mai bună reacomodare am optat să participăm la ambele sesiuni de teste, sesiuni care au decurs foarte bine. Știam că vom avea parte de o replică serioasă din partea celorlalți concurenți la clasă și că pentru a obține un rezultat bun trebuie să mergem cât mai bine încă din primii metri. Am reușit împreună cu Gabi să ne mobilizăm și să atacăm cu încredere proba supremă de la Transilvania Rally, speciala Rașca-Dangău. Ne-au ieșit toate probele cum ne-am propus, iar pentru asta țin să-i mulțumesc și să îl felicit pe Gabi mai mult ca oricând, pentru că a reușit la acest raliu foarte rapid, foarte tehnic și solicitant să dicteze perfect, fără nici o ezitare. Plecăm de la Cluj fericiți, cu concluzii pozitive, cu toate obiectivele îndeplinite, respectiv victoria la clasă, și chiar peste așteptări datorită circumstanțelor, cu o clasare în imediata vecinătate a podiumului în clasamentul general. De asemenea, mă bucur că am reușit și o clasare onorantă în clasamentul echipelor alături de Sibiu Racing Team, un loc 2 muncit. În același timp, avem și  păreri de rău pentru colegii care au abandonat, dar sperăm că vor rezolva problemele și o să îi revedem la următoarele etape cât mai competitivi.  Urmează etapa de casă de la Sibiu, din 20-23 august, unde vom încerca, pe cât posibil, să reedităm rezultatele de la ultimele etape în fața propriilor suporteri. "

La Cupa Suzuki, revenirea pe asfalt după trei raliuri pe macadam a fost ceva mai dificilă decât se așteptau Alex Ardelean și Horațiu Baltador. „Faptul că mașina n-a fost gata decât destul de târziu ne-a împiedicat să facem testele de reacomodare pe care ni le propusesem, așa că prima zi de concurs n-a fost cea mai fericită pentru timpii noștri. În ziua a doua, am recuperat cât am putut, iar locul 2 de la Cupa Suzuki, coroborat cu evoluția fantastică a lui Raul – pe care vreau să-l felicit și public – ne-a ajutat să urcăm din nou pe locul doi al clasamentului pe echipe, pentru al treilea raliu consecutiv” spune Horațiu.
În sfârșit, Markus Ardelean, ieșit în decor în prima zi de concurs, spune cu umor „dacă la Bacău am reușit o premieră, să urcăm pe podiumul debutanților, acum ne-a ieșit altă premieră, primul abandon oficial. Ce contează e că eu și Robert suntem bine și că abia așteptăm raliul de la noi de acasă, la Sibiu”.

Sibiu Racing Team mulțumește organizatorilor, colegilor de competiție și, mai ales, spectatorilor pentru un raliu reușit.