Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare SPECTACULOASĂ de situație într-unul din dosarele lui Darius VÂLCOV
Răsturnare SPECTACULOASĂ de situație într-unul din dosarele lui Darius VÂLCOV

Răsturnare SPECTACULOASĂ de situație într-unul din dosarele lui Darius VÂLCOV

Fostul deputat PSD Daniel Bărbulescu, în prezent director adjunct al regionalei AFIR Craiova, este , martor şi denunţător în dosarul vestitului seif secret al fostului primar din Slatina și actuală eminență cenușie a PSD, Darius Vâlcov.

Daniel Bărnulescu era cel care se ocupa în fapt de administrarea SC Millenium Topograpfica, societate de care se leagă cel mai recent dosar în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov.

Precizarea aparţine procurorilor olteni, care în rechizitoriu menţionează şi faptul că fostul deputat era cel care transmitea altor doi inculpaţi  – Mircea Dogaru şi Elena Calotă – indicaţiile lui Vâlcov. Martor deocamdată în acest dosar, asupra lui Daniel Bărbulescu planează suspiciunea participării la săvârşirea unor fapte de corupţie, motiv pentru care procurorii olteni au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către DNA Craiova, scrie impactinolt.ro.

„Având în vedere că pe parcursul administrării probatoriului cauzei au fost relevate activităţi faptice de corupţie, existând suspiciunea că la săvârşirea acestora a participat  şi numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ, acesta având  şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Olt, se va dispune disjungerea cauzei şi declinarea materialului disjuns spre competenta soluţionare a cauzei, personală şi  materială, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul posibilei săvârşiri  de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită, prev.  de art. 25 din Cod penal din anul 1969, rap la  art. 255 al.1 din Cod penal din anul 1969,  cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p. şi de instigare la luare de mită, prev. de art. 47 N.C.p. rap la art. 289 alin.1 din N.C.p., cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p., ambele infracţiuni cu aplic.art. 33 lit.a din Cod penal din anul 1969 şi art. 5 alin.1 N.C.p”, se precizează în rechizitoriul procurorilor olteni.

În acest dosar, „evaluatorul” Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită. Elena Calotă şi Mircea Dogaru ajung în boxa inculpaţilor pentru dare de mită în formă continuată, iar Eduard Cincu pentru luare de mită, tot în formă continuată.

Citește mai mult AICI