Evenimentul Zilei > Economie > Șeful Metrorex, despre circulația metroului din Drumul Taberei: Vom vedea
Șeful Metrorex, despre circulația metroului din Drumul Taberei: Vom vedea

Șeful Metrorex, despre circulația metroului din Drumul Taberei: Vom vedea

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu nu este prea sigur dacă metroul din Drumul Taberei va circula în luna septembrie.

Constructorii implicaţi în proiectul Magistralei de metrou Drumul Taberei au termen până luni să pună la dispoziţia Metrorex graficul pentru probele de punere în funcţiune cu călători, a adăugat Mocanu, potrivit Agerpres.

La întrebarea dacă ne aşteptăm ca în luna luna octombrie să se întâmple acest lucru, şeful Metrorex a răspus: „Eu nu mă aştept la nimic. Eu mă aştept ca fiecare să-şi facă treaba şi asta le-am spus ieri constructorilor că au un contract pe care nu i-a obligat nimeni să-l semneze. Ba, dimpotrivă, unii dintre ei chiar au mers în instanţă la momentul respectiv ca să câştige acest contract”.

De asemenea, el a precizat că joi au început săpăturile la puţul de la staţia Parc Drumul Taberei.

„De trei săptămâni de când am fost numit în funcţia de director, eu am fost la două zile în şantier. Azi noapte, la ora 23:00, eu eram la puţ şi se lucra. De ieri a început să se sape la vestitul puţ de la Parc Drumul Taberei, de la acea centrală de ventilaţie. S-a început să se spargă să se facă legătura cu tunelele de circulaţie”, a declarat acesta.

La sfârşitul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţa că termenul asumat neforţat de către antreprenori, consultanţi şi beneficiari pentru darea în folosinţă cu călători a metroului din Drumul Taberei – şi anume 30 iunie 2020 – nu poate fi respectat, iar specialiştii vor fi cei care vor decide momentul în care magistrala M5 va fi dată în exploatare.

Valoarea totală a proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor nu a mai avansat niciun termen pentru darea în exploatare cu călători a magistralei M5 şi a spus că acesta va fi stabilit de specialişti.

La câteva zile de la vizita ministrului Transporturilor şi a premierului la Magistrala M5, Gabriel Mocanu a fost numit în funcţia de director general interimar, după demisia Marianei Miclăuş, cea care ocupase această poziţie din noiembrie anul trecut.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: