Răsfățata Americii ajunsă în sapă de lemn! Ce povești de dragoste a trăit?

Răsfățata Americii ajunsă în sapă de lemn!  Ce povești de dragoste a trăit? Barbara Hutton / sursa foto: wikipedia

Răsfățata Americii ajunsă în sapă de lemn! Ce povești de dragoste a trăit? Cum a ajus cea mai bogată americancă să moară trăind pe datorie?

Răsfățata Americii ajunsă în sapă de lemn! Ce povești de dragoste a trăit Care au fost legendele țesute pe seama ei?

America a avut cu siguranță o fată răsfățată cu mult timp înainte să se audă de Paris Hilton și alte celebrități. Se numea Barbara Hutton. Ambii săi părinți erau putred de bogați. Mama ei era fiica proprietarului magazinelor de lux Woolworth iar tatăl ei era un celebru broker de pe Wallstreet.

Răsfățata Americii. Copilăria, tinerețea, primele relații

Barbara Hutton s-a născut la 14 noiembrie 1912 la New York. La numai cinci ani, și-a pierdut mama, existând suspiciunea că s-ar fi sinucis din cauza tatălui Barbarei deși oficial s-a spus că a murit din cauza unei otite acutizate. Drama morții mamei i-a provocat existența introvertirii. S-a adaptat greu la școli publice, a avut guvernante. La 7 ani, bunica sa maternă moare și Barbara primește moștenirea fabuloasă de  26 milioane dolari, echivalentul azi a cel puțin 200 milioane dolari. Tatăl ei a fost tutorele ei, a plasat cele 2 milioane de dolari dintr-un fond separat în investiții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoratul a găsit-o cu 42 milioane dolari în conturi, în 1933, adică echivalentul unui miliard de dolari astăzi. Majoratul american este celebrat la 21 de ani, dar, la 18 ani, tânăra a fost prezentată high life-ului american alături de magnați americani la o recepție luxoasă de zeci de mii de dolari. Barbara Hutton a plecat la sfatul familiei în Europa, colindând stațiunile celebre. Aici, îl va cunoaște pe un playboy georgian, Alexis Mdivani, un ins pe care sora sa dorea să-l încurce cu femei bogate. El și-a confecționat o biografie de exilat politic de frica revoluției din 1917. Era cuplat cu o prietenă a Barbarei, sora lui aranjând ca Louise, iubita lui să îi prindă în fapt. În 1933, s-au căsătorit și au divorțat doi ani mai târziu. Tatăl ei a oferit un milion de dolari care a fost prăpădit rapid. În 1935, fără bani, Alexis o părăsește.

Barbara Hutton, răsfățata Americii, o nefericită

Alți șase bărbați aveau să treacă oficial prin viața Barbarei. Al doilea soț, danezul Kurt Haugwitz era un conte de Reventlow care i-a făcut un copil, singurul ei fiu, Lance. Soțul ei a fost foarte dur iar ea a cerut divorțul sătulă de bătăile nobilului conte. Pentru el, ea renunțase la cetățenia SUA pentru că taxele în Danemarca erau mai mici și așa ar fi avut mai mulți bani în conturi. Se întâmpla în 1937, când războiul bătea la ușă. Barbara a trecut la antidepresive, stupefiante și a început să nu mai mănânce. Anorexia o va chinui toată viața.

Barbara Hutton nu putea trece neobservată pentru Hollywood. Producătorul Howar Hughes i-a devenit amant, apoi, acesta a cuplat-o cu unul din marii actori ai Hollywood-ului celebrul Cary Grant, care a devenit cel de al treilea soț al ei.

Deja începuse războiul, Danemarca era invadată iar Barbara era refugiată în SUA. Căsătoria cu marele actor, consemnată în 1942, când ea avea 30 de ani, era la al treilea soț, având și un fiu, i-a readus cetățenia SUA.

După război, în 1948, la 36 de ani, Barbara, divorțată de Cary Grant se căsătorea cu un prinț rus, Trubețkoi, cu blazon dar scăpătat. Actele s-au perfectat în Elveția la Zurich. Va avea o casă și în Tanger, Maroc, va călători pe Riviera franceză.

Barbara Hutton, pe panta ascendentă

Începând din 1949, Barbara Hutton va mai avea trei decenii de viață. În 1951, cu un an înainte să împlinească 40 de ani, la maturitate, Barbara a fost părăsită de rus și a încercat să se sinucidă. Ziarele făceau profituri uriașe cu pozele ei pe prima pagină. Fiul ei, Lance trăia prin colegii cu internat europene, de lux, dar suferea enorm din cauza criticilor colegilor care îl întrebau „Lance, cu cine mai e azi, târfa aia de maică-ta?” ceea ce l-a marcat foarte mult.

În 1953, la 41 de ani, Barbara se căsătorea cu Porfirio Rubirosa, celebru dandy care lucra ca diplomat al Republicii Dominicane. Cucerise cam tot în materie de vedete feminine la vremea lui (Eva Peron. Kim Novak, Ava Gardner, Judy Garland, Marylin Monroe sunt numai câteva nume), deci nefericita Barbara i-a picat cumva ca un desert.

A avut între timp o relație concretizată într-un mariaj de 5 ani (1954-1959)și cu un baron german, tenisman de calibru dar homosexual după zvonuri. Barbara îl va surprinde cu amantul în pat și îl va părăsi. A fost o relație care a scandalizat presa la acea dată, ea fiind bănuită chiar de simpatii naziste. Barbara avea acum 47 de ani și se îndrepta spre maturitatea târzie.

Răsfățata Americii în declin. Moartea fiului și decesul Barbarei Hutton

Ultimele două decenii din viață au fost marcate și de scurte bucurii și de drame. În 1964, se căsătorește cu un prinț. Pierre na Champassak, cei doi divorțând în 1966. A fost ultimul ei soț și cel de al doilea prinț din palmaresul său de prințesă neîncoronată a Americii.

Barbara Hutton avea 54 de ani în 1966. Nu mai avea trecere la niciun bărbat râvnit, apăruseră alte vedete în peisaj. A început să bea și să devină filantrop. La petreceri, venea singură și pleca acasă cu necunoscute sau necunoscuți. Oferea cecuri generoase, cumpăra piese de artă, unele valoroase, bijuterii clasice cu istoric, dar și falsuri. Fiul ei, Lance moare în 1972, într-un accident de avion. Barbara este devastată la 60 de ani, atât psihic cât și fizic. Conturile sale i se subțiaseră groaznic fiindcă nu mai controlase banii ei, cheltuise pentru a cerși atenție.

Ultimii 7 ani i-a petrecut într-un hotel luxos din Beverly Hills. A murit la aproape 67 de ani, la 11 mai 1979. Unii biografi au spus că fata care la 7 ani moștenea 26 milioane dolari, după 60 de ani, mai avea în cont numai 3500 dolari.