Românii au început să prindă gustul vacanţelor pe vase de croazieră, însă, înainte de a lua decizia de a se îmbarca, se uită la preţ şi apoi la destinaţie şi la condiţiile călătoriei. Astfel, cele mai solicitate croaziere sunt cele din Marea Mediterană, datorită faptului că sunt cele mai ieftine. Preţul unei croaziere depinde, în principal, de transport. Altele vor fi costurile dacă punctul de îmbarcare este în Europa, în Spania sau Italia, unde există curse de avion low-cost, şi altele dacă veţi urca pe vas din Miami sau New York, spune Ioan Băsea, proprietarul firmei croaziere.net.

Potrivit agenţiei Perfect Tour, croaziera cu plecare pe 29 octombrie din New York costă circa 447 de euro. Însă, la această sumă se adaugă biletul de avion dus-întors şi costul vizei pentru Statele Unite, adică încă circa 1.000 de euro.

Rezervi din timp, plăteşti cu până la 60% mai puţin

Băsea recomandă celor care vor să-şi petreacă vacanţa pe un vas de croazieră să-şi rezerve din timp excursia pentru a beneficia de un preţ mai bun.

"Dacă îţi rezervi croaziera cu circa opt luni înainte de îmbarcare, poţi achita cu până la 60% mai puţin faţă de preţul din catalog", a precizat el.

Adriana Goicea, managerul agenţiei de turism Cocktail Holidays, ne-a declarat că românii preferă croazierele cu plecare din Grecia sau Spania, precum şi cele pe Nil, în Egipt. În funcţie de numărul nopţilor petrecute la bord şi de tipul cabinei, o croazieră în Marea Mediterană poate costa şi 349 de euro de persoană, dar se poate ajunge şi la peste o mie de euro.

Croazieră în Europa de Nord cu 870 euro

Potrivit lui Mircea Vladu, preşedintele agenţiei de turism Prestige Tours, şapte nopţi pe un vas care navighează în Mediterană şi are programate opriri în Barcelona, Toulon, Nisa, Florenţa şi Napoli, îţi poate scoate din buzunar de la 1.100 de euro în sus. În aceşti bani este inclus transport cu avionul, transferurile, şapte nopţi de cazare în cabină interioară, pensiune completă, accesul la piscină, jacuzzi, terenuri de sport, o noapte de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele în Barcelona, precum şi turul oraşului.

Ceva mai ieftină este o croazieră în Marea Adriatică, ce poate fi achiziţionată la un preţ care porneşte de la 749 de euro de persoană.

Fiordurile norvegiene, insulele britanice, peninsula scandinavă şi capitalele baltice atrag şi ele din ce în ce mai mulţi turişti români. "Croazierele în Europa de Nord costă de la 869 euro de persoană dacă se optează pentru cazare în cabină interioară, dar tarifele pot ajunge şi la 1.259 euro de persoană, într-o cabină cu balcon", ne-a declarat oficialul agenţiei Cocktail Holidays.

  • Croazierele atrag tot mai mulţi români. 9.000 de turişti vor cheltui în acest an 8 milioane de euro