„Bag mâna în foc că vom lua peste 25%, nu bag mâna în foc că vom lua peste PSD (la alegerile europarlamentare – n.r.), dacă a început să facă ce a început să facă, cu schimbarea unor inspectori generali de poliție. Eu nu am încredere că PSD va organiza alegeri complet corecte, dar îi anunț că nu pot ei fura cât putem noi vota”, a spus Rareș Bogdan, informează g4media.ro.

Candidatul PNL a mai menționat că în aceste alegeri se bazează pe „a doua forță politică a dreptei, USR-PLUS, care va lua între 12 și 14 la sută” și „pe a treia forță politică a dreptei în cazul în care va intra în PE”, referindu-se la PMP.

„Sunt 4 pași de câștigare a alegerilor: unu, demonstrăm că cu PSD nu mai merge, că și-a pierdut încrederea românilor. Doi, câștigăm alegerile prezidențiale cu o largă coaliție care să îl susțină pe Klaus Iohannis. Pasul trei, câștigarea alegerilor locale. Cu un sigur tur va trebui ca din partea forțelor dreptei să prezentăm candidați care să spulbere”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Candidatul PNL a spus că al patrulea pas îl reprezintă alegerile parlamentare.

„Parlamentarele nu le poate câștiga un singur partid, pentru că ce s-a întâmplat în 2016 cu PSD care a luat 46% în România nu se va mai întâmpla. PNL va lua 30 și ceva la sută”, a susținut acesta.

Rareș Bogdan a menționat că, în funcție de scorul de la alegerile europarlamentare, PNL va iniția imediat o moțiune de cenzură împotriva actualului guvern.

„A doua zi după alegeri vom veni cu o moțiune de cenzură, dacă scorul liberalilor și al celorlalte forțe din zona dreptei va fi suficient de mare”, a spus el.

Rareș Bogdan a afirmat că după alegerile parlamentare PNL va forma guvernul, și în acest nu se va regăsi UDMR, care este împotriva României și își bate joc inclusiv de maghiari. 

„Facem Guvern liberal pentru că vom câștiga alegerile, vom avea un scor istoric. Niciodată cu UDMR, pentru că UDMR joacă cu Ungaria, joacă cu Fidesz, joacă cu Viktor Orban, este împotriva statului român. UDMR este împotriva României, este o rușine ce face UDMR. Niciodată cu UDMR, care își bate joc inclusiv de maghiarii din această țară” a declarat Rareș Bogdan.