Evenimentul Zilei > Actualitate > Rareș Bogdan, discurs furibund îndreptat către CCR. „La câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii ani…”
Rareș Bogdan, discurs furibund îndreptat către CCR. „La câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii ani…”

Rareș Bogdan, discurs furibund îndreptat către CCR. „La câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii ani…”

O decizie foarte importantă, luată de Curtea Constituțională a României (CCR), a provocat furia lui Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a lansat un atac foarte dur, astăzi, la adresa Curții Constituționale a României (CCR). După ce această instanță a decis drept neconstituțională desființarea Institutului Revoluției. Este vorba despre sesizarea asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Rareș Bogdan, un discurs vehement îndreptat împotriva CCCR

Rareș Bogdan a avut un discurs dur și a spus că nu avea mari așteptări din partea celor de la CCR. „E cel puțin ciudat. Nu mă așteptam la nimic bun din partea CCR la câte lucruri mizerabile a făcut în ultimii trei ani. E absolut ciudat să-l lași să conducă pe cel care este în dosarul Revoluției.

Sunt cel puțin 5 oameni din 9 acolo care au avut legături cu fostul președinte al României, Ion Iliescu. Curtea acționează după principii politice. Nu toți cei de acolo, dar unii sunt politruci acolo”. A spus Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL) la Digi 24.

Executivul a formulat o sesizare de neconstituționalitate

Proiectul pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989, precum şi pentru abrogarea legii de înfiinţare a institutului a revenit în dezbatere la Senat după ce legea pentru respingerea OUG 91/2019 fusese trimisă la promulgare. Însă a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate formulată de Executiv, cu obiecţii respinse de CCR. Dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„În ședința din 24 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sunt neconstituționale, în ansamblul lor.” Au precizat oficialii de la CCR.