Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan îi face KO pe colegii din partid. Scena politică se schimbă din temelii
Rareș Bogdan îi face KO pe colegii din partid. Scena politică se schimbă din temelii

Rareș Bogdan îi face KO pe colegii din partid. Scena politică se schimbă din temelii

Rareș Bogdan, eurodeputat PNL, a declarat că el și președintele Klaus Iohannis sunt cei care au adus victorii liberalilor în 2019. Acesta mai susține că PNL are nevoie de o clarificare ideologică.

Duminică, la un post de televiziune, Rareș Bogdan, eurodeputat și prim-vicepreședinte al PNL, a declarat că, în anul 2019, el și președintele Klaus Iohannis au fost cei care au adus victorii liberalilor la alegerile prezidențiale și eruoparlamentare.

Eurodeputatul a lansat un semnal de alarmă către colegii de partid, precizând că PNL trebuie să are nevoie de o clarificare din punct de vedere ideologic.

„PNL are nevoie de modernizare, de o clarificare din punct de vedere ideologic, doctrinar pentru că marea bătălie în 2024 şi în 2029 va fi diferită. Pentru prima dată în 35 de ani în România nu va fi bătălia între stânga şi dreapta, se va bate între conservatorism, tradiţionalism şi valori şi neoprogresism. Asta e bătălia la nivel european, asta a fost şi în America”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL, la Prima TV.

„La alegerile europarlamentare, dacă nu era Rareş Bogdan – nu ştiu dacă aţi auzit de el şi cu Klaus Iohannis, PNL lua 20%.. Deci dacă Klaus Iohannis nu avea referendumul şi implicarea sa extrem de activă în spaţiul public, în susţinerea referendumului şi dacă Rareş Bogdan nu venea de la o măsuţă de la parlamentar, PNL atingea cu greu 20% şi nu vreau să fiu deloc arogant, vreau să fiu realist. PNL nu ar trebui să uite asta niciodată, nici în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, în partea mea, dacă uită sau nu, nu contează”, a menţionat Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan și Klaus Iohannis au adus victorii liberalilor

„Al doilea rând de alegeri le-a câştigat Klaus Iohannis, nu le-a câştigat Rareş Bogdan, nu le-a câştigat Ludovic Orban, nu PNL, le-a câştigat Klaus Iohannis, care a fost un candidat care a putut să vină cu un proiect de ţară valoros şi care a putut să îşi arate că a ţinut România pe linia de plutire democratică şi a reafirmat-o internaţional într-un moment în care Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, Nicolicea şi Codrin Ştefănescu o duceau în gard. Sau în alte părţi. Iar în al treilea moment al alegerilor am avut alegerile locale. La alegerile locale nici Rareş Bogdan, nici Ludovic Orban nu a câştigat alegerile, le-a câştigat Emil Boc, Ilie Bolojan, Alin Tişe, Gheorghe Flutur, Romeo Dunca”, a mai transmis Rareş Bogdan.

„Am avut al patrulea rând de alegeri în care partidul trebuia să îşi pună cuvântul şi să facă 35%. Nu a făcut 35%, a făcut 25%. De ce? Criza pandemică a fost dură, sigur că măsurile respective de protejare a vieţii cetăţenilor ne-au afectat în mod direct, sigur că au fost şi erori, nu mai vreau să vorbesc”, a mai declarat Rareş Bogdan.