Evenimentul Zilei > International > Protestele anti-Netanyahu din Israel continuă. Mai sunt trei zile până la alegeri
Protestele anti-Netanyahu din Israel continuă. Mai sunt trei zile până la alegeri

Protestele anti-Netanyahu din Israel continuă. Mai sunt trei zile până la alegeri

Protestele din Israel continuă. Oamenii au oeșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea fața de premierul israelian Benjamin Netabyahu cu doar câteva zile rămase pâna la a patra runda de alegeri din ultimii doi ani.

Protestele din Israel continuă. Oamenii au oeșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea fața de premierul israelian Benjamin Netanyahu cu doar câteva zile rămase pâna la a patra runda de alegeri din ultimii doi ani.

Proteste anti-Netanyahu în Israel, cu trei zile rămase până la a patra rundă de alegeri generale din ultimii doi ani

Peste 20.000 de persoane s-au adunat în Piața Paris din Ierusalim, în apropiere de reședința prim-ministrului, pentru protestul central. A fost vorba despre cea mai amplă manifestație anti-Netanyahu din seria începută în iulie 2020. Organizatorii evenimentului susțin că la demonstrația de sâmbătă seară au participat circa 50.000 de persoane, potrivit Haaretz.

Înainte să vină în Piața Paris, mii de protestatari au mărșăluit spre piața unde se află clădirea Knessetului, cu aprobarea poliției, și au cerut înlăturarea lui Benjamin Netanyahu de la putere.

Spre reședința prim-ministrului israelian a pornit și un convoi de mașini din țară.

Protestul central din această săptămână presupune și muzică live, dar și discursuri susținute de diverse persoane publice, aspect care îl diferențiază de manifestațiile anterioare.

Curtea Supremă de Justiție din Israel a respins, vineri, o petiție a partidului de guvernământ Likud împotriva manifestației anti-Netanyahu, pe motiv că revendicările exprimate prin petiție nu erau justificate de suficiente argumente juridice.

Protestul de sâmbătă marchează a 39-a săptămână de manifestații anti-Netanyahu.

Israelul se pregătește de a patra rundă de alegeri generale din ultimii doi ani de zile. Scrutinul se va desfășura marți, 23 martie, și vine ca urmare a faptului că liderii politici din fosta coaliție de guvernare nu au ajuns la un consens asupra bugetului de stat și Knessetul a fost dizolvat.

„Eu nu vreau alegeri. Noi am votat permanent împotriva convocării alegerilor”, declara Benjamin Netanyahu, în luna decembrie.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.