Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan și-a stabilit domeniile prioritare în PPE. Liberalul, ambasador în relația cu SUA și Moldova
Rareș Bogdan și-a stabilit domeniile prioritare în PPE. Liberalul, ambasador în relația cu SUA și Moldova

Rareș Bogdan și-a stabilit domeniile prioritare în PPE. Liberalul, ambasador în relația cu SUA și Moldova

Rareș Bogdan, om-cheie în PNL, a fost ales șeful delegației României în grupul PPE din Parlamentul European, și-a stabilit deja punctele de interes pentru mandatul său la Buxelles.

Rareș Bogdan a fost în cooptat în Partidul Național Liberal de doar câteva luni și deja este una dintre figurile-cheie ale formațiunii conduse de către Ludovic Orban. 

Fostul jurnalist a fost ales șeful delegației României în grupul PPE (Partidul Popular European) din Parlamentul European și-a stabilit deja punctele de interes pentru mandatul său la Buxelles, din perioada 2019-2024. 

"Am ales să mă implic în activitățile următoarelor comisii de specialitate ale Parlamentului European:  Afaceri Externe (AFET), Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) și Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (EMPL). Totodata, am decis să devin membru al delegațiilor pentru relația cu Statele Unite ale Americii (D-US) și Republica Moldova ”, a declarat Rareș Bogdan pentru CaleaEuropeana.ro

Rareș Bogdan, ales șeful delegației României în unanimitate

Rareș Bogdan a fost ales șeful delegației României din grupul PPE marți, 4 iunie, cu unanimitate de voturi. PPE este partidul care  a obținut cele mai multe mandate în viitorul Parlament European, 179, fiinnd susținător al lui Manfred Weber pentru funcția de președinte al Comisiei. 

Din grupul PPE din Parlamentul European vor face parte 14 eurodeputați români: 10 din PNL, 2 din PMP și 2 din UDMR. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.