Evenimentul Zilei > Actualitate > Rareș Bogdan despre un lider politic: „Pe lângă el, Klaus Iohannis e băiat de bere”
Rareș Bogdan despre un lider politic: „Pe lângă el, Klaus Iohannis e băiat de bere”

Rareș Bogdan despre un lider politic: „Pe lângă el, Klaus Iohannis e băiat de bere”

Președintele Klaus Iohannis pare „băiatul de bere”, „un om de lume”, în comparație cu Dan Barna care este un tip „arogant”, susține europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan. El a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat Hotnews, ironizându-l pe liderul USR și apreciind că acesta n-ar fi trebuit să candideze prezidențiale.

Bine dispus, după cum a și recunoscut, Rareș Bogdan a făcut o comparație între cei doi candidați la prezidențiale, Klaus Iohannis, susținut de PNL și Dan Barna, reprezentantul USR.

…au greșit profund în momentul în care aveau un lider așezat, european convins, cu un glas clar, rațional și cu o bună credibilitate publică, în persoana lui Dacian (Cioloș – n.red.), cu care sunt prieten, m-am întâlnit și ieri cu el și o să mă văd și astăzi cu el, suntem într-o relație bună… Să-l ai pe Dacian și să optezi pentru un tânăr – poate de viitor- dar… Eu i-am spus: «Băi, Dane (Barna – n.red.), nu mai fi așa de arogant, că mă enervezi cu aroganțele tale!»”, a declarat Rareș Bogdan, după care, întrebat dacă Dan Barna este arogant, a confirmat:

„Era arogant. Păi mă întâlnesc cu el în lift, sta așa pe spate… Îi zic: «Băi, alo! Fii, măi, om. Vorbește cu liftiera, vorbește cu… suntem cinci oameni în lift. Ce-i cu tine, mă, zi, așa vrei să faci politică?!». Deci, părerea mea e, când îl ai pe Dacian, să optezi pentru candidatura lui (Dan Barna – n.red.)… Eu m-am bucurat, că pe lângă el, Klaus al nostru părea om de lume, pe lângă Barna…”

Europarlamentarul PNL a apăsat un pic pedala și, referindu-se la Klaus Iohannis, a continuat în același ton:  „Păi nu știu cum părea altfel… Eu știu că e un om extraordinar și un om cu emoție (râde – n.r.). În momentul în care l-au ales pe Dan Barna, Iohannis părea băiatul de la bere pe lângă el. Dar, mă rog, asta e altă discuție, hai să trecem la… Sunt bine dispus astăzi”.

În același context, Rareș Bogdan a mai spus că după viitoarele alegeri parlamentare, PNL va trebui să guverneze alături de Alianța USR-PLUS căreia îi va oferi, probabil, o poziție de vicepremier, dar nu pentru Dan Barna.

„Nu, el e un băiat deștept, dar, v-am spus, are o problemă, cred că de comunicare, așa, pare… Și înălțimea asta, uneori ăștia înalți… Marii lideri ai lumii au fost în general persoane mai mititele, așa”, a precizat Rareș Bogdan.