Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan: „Absolut anormal și ilogic ce au facut judecătorii roșii din CCR”
Rareș Bogdan: „Absolut anormal și ilogic ce au facut judecătorii roșii din CCR”

Rareș Bogdan: „Absolut anormal și ilogic ce au facut judecătorii roșii din CCR”

Vestea că judecătorii CCR au stabilit că Ludovic Orban nu poate fi premier l-a scos din sărite pe Rareș Bogdan.

Într-o primă reacție avută pe Facebook, europarlamentarul liberal dă de pământ cu magistrații Curții Constituționale, pe care îi acuză că fac jocurile Partidului Social Democrat.

„Acum mai mult ca niciodată suntem obligați să mergem cu toții în fața poporului! Alegerile anticipate devin prioritate de rang zero! Incredibil, absolut anormal și ilogic ce au facut judecătorii roșii din CCR, pur și simplu vor să blocheze anticipatele și să arunce România în haos. Sesizarea lui Ciolacu și Corlățean făcută pe existența unui conflict juridic constituțional între Președinte și Parlament a fost admisă de către judecătorii roșii din CCR”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Decizia CCR îl lasă în ofsaid pe Klaus Iohannis. Președintele trebuie să trimită Parlamentului o nouă propunere de premier, ceea ce complică planurile PNL pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Din câte se pare, CCR a decis cu o majoritate de voturi (7-2) în favoarea admiterii conflictului de natură constituțională. Doar Simina Tănăsescu și Livia Stanciu ar fi votat împotrivă.