Editura Evenimentul si Capital

Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene. Fragmente dintr-o poveste neterminată. Taurii nu dau bani cu împrumut, Capricornii să aibă mai multă încredere │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3269 Vizualizari

În lume se întâmplă multe lucruri. Multe ne privesc direct și au o influență în viața noastră de zi de zi. Dar, știrile zilnice, global, sunt prea multe, mult mai mult decât poate un om să cuprindă. O statistică spune că într-o zi obișnuită apar pe piață peste o jumătate de milion de informații. Ce să citești, ce să vizionezi, ce să auzi, mai întâi?

HOROSCOP Pe 19 mai s-au născut William Waldorf Astor, Ho Şi Min, Grace Jones, Malcom X, Edward de Bono, Florin Marin, Ion Ţuculescu, Ion Jalea, Patriciu Mateescu.

În calendarul popular creştin ortodox sunt Sfinţii: Patrichie, Chiriachi şi Memnon. Dezlegare la pește. Nimic în „Kalendar”.

Așa cum am spus ieri, iată câte ceva din curierul de Bruxelles:

Raportul referitor la încălcarea legilor concurenței (antitrust) al Comisiei Europene în domeniul comerețului electronic însumează rezultatele celei mai importante anchete intreprinse în istoria C.E. Raportul final arată că există vulnerabilități importante în ce privește mărcile de îmbrăcăminte în Europa și evenimentele sportive care suportă rigorile reglementărilor impuse de organismele naționale. Acestea au identificat încălcări potențiale ale regulilor concurenței în modalitățile de acordare a licențelor pentru conținuturi de filme și sport. Unele licențe pentru difuzarea evenimentelor sportive durează deja de cateva decenii, cu un acord mediu pe o durată de 17 ani. Producătorii de filme, seriale și conținuturi pentru copii refuză adeseori radiodifuzorilor reînnoirea drepturilor. Una dintre concluziile raportului CE este că aceste refuzuri pot afecta noii veniți pe piața media, dar și posturile de mici dimensiuni care nu rezistă concurenței. Opinia Comisiei este că cei afectați ar trebui să-și dezvolte companiile online, astfel încât conținuturile digitale să devină performante și să facă față concurenței.O altă concluzie este ca aproape 60% din furnizorii de continut digital care au participat la ancheta au convenit prin contract cu titularii de drepturi sa recurga la geoblocare.Furnizorii de continut pot recurge la geoblocare din motive justificate in mod obiectiv, de exemplu pentru a regla chestiuni legate de TVA sau pentru a respecta anumite dispozitii juridice de interes public. De asemenea, Comisia a prezentat propuneri referitoare la modernizarea normelor UE privind drepturile de autor, in special pentru a spori accesul la continut audiovizual online la nivel transfrontalier, dar tinand seama, in acelasi timp, de rolul important pe care il detine exploatarea teritoriala a continutului audiovizual in modelul de finantare a sectorului audiovizual european. Ambele propuneri sunt in prezent in curs de negociere cu Parlamentul European si Consiliul.

Mai multe la http://ec.europa.eu/competition/antitrust/sector_inquiry_final_report_en.pdf

Nu am niciun comentariu, doar că se reglementează prea multe lucruri, piața europeană o să fie strânsă de gât de atâtea recomandări, instrucțiuni și legi.

Juriul concursului acustic Palma Ars, a anunțat câștigătorul pentru 2017. Este vorba despre producția Fragmente dintr-o poveste neterminată (o poveste cinematică) de Alfredo Costa Monteiro, electro-acustician. Concursul organizat sub egida EBU a fost prezidat de Elisabeth Zimmermann (ORF) și s-a desfășurat la Viena la invitația ORF. Alfredo Costa Monteiro este un artist sonor, improvizator și compozitor, născut în Portugalia, cu studii multimedia la Paris, la Scoala de Arte Frumoase. Pentru piesa premiată, Monteiro a lucrat cu coloanele sonore din peste 70 de filme din cinematografia europeană a Noului Val. Membrii juriului au fost impresionați de forța poetică a compoziției a materialului istoric și de sunetul delicat. Monteiro se situează între sunet, arte vizuale și poezie vizuală-sonoră. Piesele sale sunt niște instalații sonore care au trezit uimire și încântare. În poezia sonoră, el se concentrează pe muzicalitatea limbajului și a conținutului său fonetic, încercând să mențină un echilibru cu semantica. Poemele sale sunt zgomotoase și poliglote (în special în spaniolă, portugheză și franceză) și creează sisteme combinate din sunete comune din aceste limbi pentru a crea semnificații multiple, ce pot induce confuzia adeseori.

https://www.ebu.ch/news/2017/05/euroradios-palma-ars-acustica-making-sound-into-a-fine-art

HOROSCOP Până la această știre primită de la UE, nu am auzit de numitul Alfredo Costa Monteiro, nimeni dintre Prietenii Muzicii nu a pomenit de el. Am zis mea culpa și m-am grăbit să-i ascult operele. M-am enervat îngrozitor, am repezit câțiva corespondenți pe net, să mă ierte. Eu nu i-aș fi dat nimic portughezului, poate l-aș fi dat pe ușă afară! O cacofonie dodecafonică este mai muzicală decât zgomotele lui! Iar poemele… să nu mai vorbim. Într-o lume de transexuați, anormală, amorală și imorală, acustica, zgomotele sunt ridicate la rang de poeme și muzică! Nimic melodios, nimic comun cu armonia și muzica, doar ceva acustic și vizual nedefinit care te agresează. Probabil că asta doresc nasurile fine din juriu, să fie agresați! Dar, de gustibus… Unora le place jazzul! Mie îmi place jazzul foarte mult, dar mai ales, epic music! Nu am auzit multă lume care să fie încântată de epic music. Așa că pot să fie și persoane care să guste, să le placă poemele vizuale și acustica, că muzică nu este, ale portughezului Alfredo Costa Monteiro. Săracul Mozart, avea dreptate Falco!

HOROSCOP Mai am pe undeva, pe o casetă Sony, înregistrările cu Ion Boeru și cu chitara lui clasică, acustică, minunată. Asturias – sigur că da! Se spune că Isaac Albeniz ar fi compus piesa pentru pian, dar nu cred, ar fi fost foarte dificil pentru un pianist. Înregistrarea am făcut-o la Sinaia, când Ion a luat primul concurs de chitară clasică din România. Apoi eu am plecat în lume și cred că la fel a făcut și Ion. Nu mai știu nimic de el, de atunci. Prin anii 70 am fost producătorul unui spectacol ad-hoc organizat în încântătoarea sală mare a Muzeului Storck, din București. Răzvan Ionescu recita de parcă a doua zi urma să fie proclamat Papă, Ion Boeru cânta la chitara lui de rupea strunele, iar Aglae Gheorghe dansa, cum numai elfițele mai știau să danseze! A fost un succes monstru, timp de două săptămâni, apoi... a venit într-un suflet badea Victor Rebenciuc să ne avertizeze că Besoiu, pe atunci director adjunct la Bulandra, ne turnase la Securitate, din invidie față de tânărul Ionescu, care își făcea relații și prestigiu cu reprezentația lui de excepție de la Muzeul Stork. Arta este plină de venin, gelozie și invidie, de aceea este așa de umană și frumoasă. Arta, nu zgomotele!

Apoi o să văd un film, ceva cu mișcare multă, poate o chinezărie cu Donnie Yen, sau o să vizualizez pe Youtube, epic music cinematic. Fără să uit de canonul meu de călugăr în rodaj, doar în pustnicia mea mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Dimineaţa, Marte iţi poate aduce o oportunitate. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine prudentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia ta să fie justă. In aceasta perioadă orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Totuşi disciplina inerentă zodiei – în Berbec sunt cei mai mulţi militari şi sportivi – te ajuta să-ti ordonezi simţămintele şi planurile. Pentru că este vremea planurilor de vacanţă, dar şi timpul pregătirii pentru examene sau alte praguri de trecut. Incep să se lămurească unele probleme legate de bani. Dar ceea ce este caracteristic perioadei în cauză, zilei de 19 mai, ca şi pe termen mai lung este dorinţa ta de schimbare.

TAUR Nu da şi nu lua bani cu împrumut, ziua de astăzi nu este pentru activităţi financiare. Dar poate fi pentru relații sociale și, mai ales, pentru domeniul sentimental, stelele sunt favorabile. Planetele sunt dispuse complex, planetele personale sunt înşirate după Soare, sugerând că ai de ales între două sau mai multe posibilităţi. Luna parcurge încă un arc de cerc declanşând mici crize şi schimbări de situaţie. Jupiter arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada, toată ziua, stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică, decât o manevră strategică.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate