Evenimentul Zilei > International > RAPORT TERIFIANT! Peste 170 de morți și 200 de răniți. Conflictele au ESCALADAT
RAPORT TERIFIANT! Peste 170 de morți și 200 de răniți. Conflictele au ESCALADAT

RAPORT TERIFIANT! Peste 170 de morți și 200 de răniți. Conflictele au ESCALADAT

Peste 170 de persoane au fost ucise în conflictele care au avut loc între grupările rivale din sudul Sudanului în ultima săptămână, potrivit bilanțului oficial prezentat de un parlamentar.

Mai mult de 170 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite în urma confruntărilor dintre mai multe clanuri rivale, spune Dharuai Mabor Teny, membru al Parlamentului sudanez.

Numărul victimelor este de două ori mai mare decât cel înregistrat la confruntarea anterioară.

Guvernul a decretat stare de urgență, ceea ce înseamnă că soldații au fost trimiși pentru a opri luptele care au loc zilnic, autoritățile locale fiind copleșite.

Teny spune că un număr mare de civili are de suferit din cauza luptelor și zeci de case sunt incendiate, în timp ce amenii sunt nevoiți să fugă din calea atacatorilor.

Astfel de atacuri s-au întețit pe fondul unor tensiuni care au escaladat, începând cu decembrie 2013, când în Sudan a izbucnit un război civil.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: