Raport: Obama a alimentat şomajul, pentru a salva GM şi Chrysler

Raport: Obama a alimentat şomajul, pentru a salva GM şi Chrysler

Planul de redresare a industriei auto aprobat de administraţia Barack Obama i-a forţat pe liderii General Motors (GM) şi Chrysler să închidă prea repede sute de centre ale dealerilor anul trecut, fără să ţină seama de numărul mare de slujbe care au fost pierdute, se arată într-un raport al autorităţii de audit din Statele Unite ale Americii.

Pentru a salva General Motors, administraţia Obama a cheltuit 85 de miliarde de dolari. Raportul realizat de Neil Barofsky, inspector general special în cadrul Troubled Asset Relief Program, este, din punctul de vedere al analiştilor, cea mai dură critică la adresa administraţiei Obama, venită din partea unui reprezentant al statului.

"Numărul mare şi viteza cu care s-au făcut aceste lichidări nu au fost necesare pentru salvarea producătorului de autoturisme şi nici pentru a-i asigura viabilitatea", se arată în raport, notează freep.com.

Şeful Trezoreriei americane, precum şi alţi înalţi oficiali au criticat raportul, arătând că decizia de a restructura sistemul de distribuţie a fost necesară pentru transforma GM şi Chrysler în companii viabile şi pentru a salva un million de locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la demararea planului de salvare a celor doi giganţi, dealerii auto americani au pierdut 35.300 de slujbe, în vreme ce producătorii au desfiinţat 32.700 de locuri de muncă.