Rapid și-a luat portar nou. Fotbalistul care trebuie să-l facă uitat pe Horațiu Moldovan

Rapid și-a luat portar nou. Fotbalistul care trebuie să-l facă uitat pe Horațiu Moldovan Marian Aioani Sursa foto: romaniansoccer.ro

Rapid București a făcut cel de-al cincilea transfer din această iarnă. Este vorba despre un portar care îi va lua locul lui Horațiu Moldovan, plecat la Atletico Madrid și al cărui rol este de a-i lua locul în inimile suporterilor de sub Podul Grant.

Rapid București l-a transferat pe jucătorul Farului Constanța, Marian Aioani. Acesta este cel de-al cincilea transfer, al echipei patronate de Dan Șucu, din această iarnă. Portarul urmează să-i ia locul lui Horațiu Moldovan care a ales să joace pentru Atletico Madrid.

Rapid și-a găsit portar la Constanța

Portarul Marian Aioani se alătură echipei lui Dan Șucu, alături de Ermal Krasniqi (25 de ani), Borisav Burmaz (22 de ani), Florent Hasani (26 de ani) și Damjan Djokovic (33 de ani). Sunt cele cinci transferuri cu care Rapid și-a întârit garnitura ce va aborda SuperLiga.

Farul Constanța a anunțat transferul jucătorului la echipa bucureșteană, care a confirmat printr-o postare pe rețelele de socializare. În vârstă de 24 de ani, Aioani a semnat un contract pentru trei ani și jumătate. El urmează să se alăture lotului pregătit de Cristiano Bergodi chiar în aceste ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Născut la Buftea, portarul și-a făcut junioratul la Chindia Târgoviște, unde a și debutat ca senior. În 2021 a îmbrăcat tricoul Farului Constanța, iar acum a ajuns la Rapid București. În prima parte a acestui campionat, Aioani a jucat în 18 meciuri. În cinci dintre acestea nu a primit nici un gol.

Marian Aioani a îmbrăcat tricoul naționalelor U23, U21, u19, U18 și a fost selecționat la Naționala României. El nu a prins, însă, primul 11, bifând 12 meciuri pe banca de rezerve.

Marian Aioani primit de suporterii rapidiști

Echipa lui Dan Șucu, Rapid, și-a prezentat noul jucător într-o postare pe contul oficial de Facebook, scoțându-i în evidență performanțele. Cota de piață a jucătorului este de 1,5 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

„Rapid continuă seria transferurilor, reușind să îl achiziționeze pe Marian Aioani, goalkeeperul campioanei Farul Constanța. În vârstă de 24 de ani, Aioani a semnat cu Rapid un contract valabil pe trei ani și jumătate, urmând să se alăture lotului antrenat de Cristiano Bergodi chiar de mâine. În prima parte a campionatului, Marian a jucat în 18 meciuri din Superligă, dintre care cinci au fost încheiate fără gol primit. În total, a bifat 27 de jocuri în actualul sezon”, au anunțat rapidiștii pe contul oficial.

Farul Constanța va încasa 400.000 de euro din acest transfer, de la Rapid, dar suma poate crește, dacă Aioani prinde lotul Naționalei la Euro2024. Potrivit Fanatik, clubul lui Gică Hagi va mai primi 50.000 de euro. Alți 50.000 de euro vor fi virați dacă portarul va ajunge titularul echipei naționale.

Galeria din Giulești

Sursa foto: arhiva EVZ

Rapid plătește un salariu de 12.000 de euro

Marian Aioani va primi un salariu lunar de 12.000 de euro, de la noua sa echipă, mai mult decât Horațiu Moldovan pe care îl înlocuiește. Fostul portar din Giulești încasa 10.000 de euro pe lună, la Rapid.

Marian Aioani vine pregătit și, aproape sigur, va debuta chiar în weekend, la meciul dintre Rapid și Dinamo. Cele două echipe de fotbal se confruntă sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Națională.