Evenimentul ZileiSportRapid obţine o victorie mare în prima etapă a play-off-ului: „Vom avea linişte dacă vom promova”

Rapid obţine o victorie mare în prima etapă a play-off-ului: „Vom avea linişte dacă vom promova”

Rapid obţine o victorie mare în prima etapă a play-off-ului: „Vom avea linişte dacă vom promova”
Giuleştenii continuă evoluţia bună, după numirea la cârma echipe a lui Mihai Iosif. Alb - vişiniii au început cu dreptul play-off-ul Ligii a II-a şi au obţinut trei puncte extrem de importante în lupta pentru promovare, în faţa celor de la Csikszerede Miercurea Ciuc.

Rapid şi-a luat revanşa în faţa trupei din Harghita şi s-a impus la limită, în deplasare, cu scorul de 1 – 0. Singurul gol al partidei a purtat amprenta experimentatului atacant Adrian Bălan, care l-a învins pe tânărul portar Szilard Gyenge, în minutul cincisprezece.

Revenit la conducerea băncii tehnice a grupării de sub Podul Grant, la mijlocul lunii martie, Mihai Iosif are un procentaj de 100%, cu trei succese consecutive. Antrenorul principal al feroviarilor îşi laudă elevii pentru prestaţiile din ultimele etape şi se declară încântat de modul în care aceştia au rezistat fizic în confruntarea de luni seară.

„E un rezultat mare pentru noi. Am schimbat şi sistemul de joc, iar jucătorii au înţeles foarte bine unde joacă. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată şi foarte bine pregătită din punct de vedere fizic, iar victoria e cu atât mai importantă pentru noi. Oaspeţii au avut o posesie mai mare, dar a fost una statică” a analizat Mihai Iosif desfăşurarea de forţe de la disputa cu rosso-nerii din Miercurea Ciuc.

Schemele de joc pregătite la antrenamente au funcţionat de minune

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani e bucuros că Alexandru Dandea şi ceilalţi coechipieri ai săi au receptat foarte bine indicaţiile tactice primite înaintea acestui joc, iar golul victoriei a venit în urma unui scheme îndelung exersate la antrenamente.

„Nu poţi realiza performanţe decât prin sacrificiu şi dăruire, dar trebuie să răspundem şi prin partea tactică. Golul l-am marcat printr-o schemă pe care am lucrat-o la antrenamente. Le-am şi spus jucătorilor că aşa vom înscrie” a declarat, cu zâmbetul pe buze, Iosif.

Promovarea e încă departe

Mihai Iosif îşi avertizează jucătorii să îşi păstreze în continuare concentrarea la un nivel maxim şi afirmă răspicat că trupa din Giuleşti mai are încă de parcurs un drum lung până la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Linişte vom avea doar la sfârşitul play-off-ului, dacă vom reuşi să promovăm. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ până atunci” a fost mesajul antrenorului rapidist pentru Adrian Bălan şi compania.


Accesează: