Evenimentul Zilei > International > RAINEWS: Parlamentul European recomandă 14 zile de carantină pentru eurodeputații care au fost în Italia
RAINEWS: Parlamentul European recomandă 14 zile de carantină pentru eurodeputații care au fost în Italia

RAINEWS: Parlamentul European recomandă 14 zile de carantină pentru eurodeputații care au fost în Italia

De la chestorul Parlamentului European vine recomandarea respectării unei carantine de 14 zile pentru eurodeputații care în ultimele 14 zile au vizitat cele patru regiuni italiene considerate de risc (Lombardia, Piemontul, Emilia Romania și Veneto).

Aceste măsuri preventive sunt recomandate şi pentru personalul deputaților în cauză.

Cu toate acestea, poziția Comisiei Europene este diferită. Răspândirea Covid-19 în Italia și în restul lumii este îngrijorătoare, însă, potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, „nu trebuie să ne panicăm. Trebuie să fim vigilenți, să evităm informațiile nefondate declarațiile xenofobe care nu ajută cetățenii și pun în pericol activitatea autorității publice ”.

Kyriakides a vorbit în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfăşurat la sediul Ministerului Sănătății din Italia, cu participarea directorului Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge, a ministrului Roberto Speranza și a directorului ECDC (Centrul European pentru Prevenire și controlul bolii) Andrea Ammon.

„Înțelegem îngrijorarea oamenilor faţă de sănătatea lor și a familiilor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne panicăm, ci trebuie să avem încredere în ceea ce face guvernul italian, cu Protecția Civilă și Comisia Europeană, pentru a potenţa răspunsurile din toate regiunile”, a precizat Hans Kluge, de la OMS.

Sursa

Traducerea: Cătălina Păunel – RADOR