Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat: „Măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii”. Ro Alert a fost activat
Raed Arafat: „Măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii”. Ro Alert a fost activat

Raed Arafat: „Măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii”. Ro Alert a fost activat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a afirmat sâmbătă seara că prevenirea răspândirii coronavirus rămâne principala linie de apărare în această luptă care se dă pe plan mondial și le-a cerut oamenilor să fie responsabili.

„Astăzi, toți am observat că populația s-a relaxat și a fost la picnic. A necesitat să trimitem și un mesaj Ro Alert să le reamintim oamenilor de situația în care ne aflăm. Chiar dacă nu e o situație critică, prevenirea este linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli”, a spus Raed Arafat.

Se închid mall-urile, sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane în afara locuinței, restricții de circulație pe timpul nopții
„Rugămintea noastră către toți, chiar dacă recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii. Comportați-vă responsabil, evitați plecările din casă dacă nu sunt necesare, respectați indicațiile autorităților”, a spus Raed Arafat.

El a subliniat că cel mai important lucru e siguranța celor care lucrează în sistem.

Persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația, plasate în carantină, sub pază.
„A fost o problemă cu livrarea echipamentelor de protecție. Acum pot să spun că IGSU a semnat toate contractele subsecvente și trecem la livrarea materialelor. Ca să fie rapidă livrarea, organizăm preluarea produselor în regim de urgență și livrarea către unitățile sanitare. Primele măști cu nivel înalt de protecție au fost distribuite. De mâine încep să sosească cantități importante de materiale”, a conchis Arafat.