Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed ARAFAT: Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa
Raed ARAFAT: Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa

Raed ARAFAT: Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa

Raed Arafat a declarat în exclusivitate pentru DIGI 24 că ia în calcul posibilitatea demisiei însă numai în cazul în care premierul Dacian Cioloș îi solicită să o facă. Declarațiile au fost făcute după ce șeful pentru situații de urgență a purtat discuții de aproape trei ore pe tema modului în care s-a acționat în cazul tragediei din clubul Colectiv cu șeful Corpului de control al Guvernului.

„A fost o discuţie civilizată, un ton foarte pozitiv pot spune, s-au discutat mai multe aspecte despre raport şi răspunsul nostru la raport, urmând să fie reanalizate unele lucruri în etapa următoare de control care se face de Corpul de control. Dacă ar fi fost discuţii purtate înainte să fie dat publicului raportul guvernului, poate anumite aspecte s-ar fi putut lămuri mai clar.

Mă aştept la părinţii cărora li se înoculează că au fost neglijenţe, ne aşteptăm la astfel de reacţii. Vom aduce inclusiv experţi din afară care să explice o evaluare făcută mediatic şi realitatea terenului când se intervine şi ar putea să ne compare cu ce s-a întâmplat în alte ţări. Sunt oameni care au văzut şi au zis că intervenţia din România a fost corectă în condiţiile date.

În faţa unei instanţe, ăsta e calibrul de experţi pe care o să începem să-l aducem. A fost impropriu cu resuscitarea pe asfalt, să vedem ce spun alţii. Am pus poze explicite cum s-a lucrat la Paris şi Bruxelles”, a declarat șeful pentru situații de urgență, Raed Arafat.

Acesta a mai adăugat că dacă premierul Dacian Cioloș îi va solicita demisia, îi va respecta decizia și va pleca.

Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, este decizia sa. Eu nu sunt fixat de scaun. Îmi fac treaba. Dacă se consideră că am greşit, mi se spune<pleacă> şi plec”, a completat Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat și echipa DSU au oferit explicații cu privire la neregulile semnalate de reprezentanții Corpului de control al premierului, în cadrul discuțiilor purtate luni la Guvern cu aceștia.

Una din concluziile întâlnirii a fost aceea că este nevoie de actualizări în raportul Corpului de control al Guvernului.

DSU consideră că afirmaţii din raport precum cele potrivit cărora intervenţia a fost ”sub medie”, că sistemul de urgenţă trebuie reformat radical sau că se fac ”improvizaţii” în intervenţii sunt neargumentate şi inacceptabile pentru un document de o asemenea importanţă, ridicând un semn de întrebare asupra profesionalismului autorilor raportului, scrie DIGI 24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: