Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat crede că SISTEMUL A FOST PERFECT ÎN DRAMA COLECTIV. S-a uitat de lipsa antidotului Cyanokit?
Raed Arafat crede că SISTEMUL A FOST PERFECT ÎN DRAMA COLECTIV. S-a uitat de lipsa antidotului Cyanokit?

Raed Arafat crede că SISTEMUL A FOST PERFECT ÎN DRAMA COLECTIV. S-a uitat de lipsa antidotului Cyanokit?

În ciuda faptului că martori ai teribilei seri de 30 octombrie au precizat că ambulanţele au sosit greoi la clubul Colectiv, Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat nu are nimic să îşi reproşeze.

Acesta consideră că “nu s-a greșit în ceea ce privește intervenția din clubul Colectiv, nici în gestionarea problemei la nivelul spitalelor”. Totodată, oficialul guvernamental uită un alt exemplu care îi combate declaraţia: Spitalul Floreasca a inaugurat de curând o secţie specială pentru arşii grav, în care s-a băgat aparatură de peste 4 milioane de euro, dar aceasta nu a putut fi folosită pentru că nu avea suficient personal. Chiar în ziua incendiului de la Colectiv, spitalul publica un anunţ de angajare. Lipsa antidotului Cyanokit, care trebuie administrat cât mai repede în cazul celor intoxicaţi cu fum, a fost trecută şi ea la rubrica “nu s-a greșit în ceea ce privește intervenția din clubul Colectiv, nici în gestionarea problemei la nivelul spitalelor”. În plus, nici până în ziua de azi, Arafat nu a venit cu o reacţie pentru corupţia existentă la ISU, instituţie care are deja doi angajaţi în vizorul DNA, după ce aceştia nu au respectat legea în ceea ce priveşte funcţionarea în siguranţă a clubului Colectiv.

“Hai să luăm intervenția — nu s-a greșit, haideți să luăm gestionarea la nivelul spitalelor — nu s-a greșit în situația de dezastre, asta a fost o situație de dezastre. S-a greșit din partea celor care arată cu degetul peste tot și acuză fără să aibă informați complete. Toate lumea are dreptul să acuze. Noi, în România, în loc să fim cu toții sudați pentru a face ceva, noi am creat două tabere și am început să arătăm cu degetul. Asta a fost cea mai mare greșeală. În orice situație ca aceasta în viitor ar putea să ducă la lipsă de reacție. Deja văd colegi de-ai mei care nu vor să se implice în luarea deciziilor, nu mai vor să apară la fața locului, să conducă intervenții, nu mai vor să facă nimic”, a declarat Arafat.

"Sunt zeci de date care s-au dat în perioada respectivă și pe care nimeni nu știe cine le-a dat. Ca și chestia cu ascunderea cadavrelor", a mai afirmat acesta în legătură cu tragedia de la Colectiv, din cauza căreia până în prezent au murit 53 de oameni.

Tragedia Colectiv. SINGURUL supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity se luptă să trăiască. Prietena solistului Andrei Galuţ a murit joi dimineaţa