Începe Lavinia! E un cover al piesei „Never give up”, lansată de Sia, cu peste 77 de milioane de vizualizări pe Youtube și care apare și pe coloana sonoră a filmului Lion (Saroo: Drumul spre casă), cu Nicole Kidman și Dev Patel în rolurile  principale. Undeva într-un colț, îmbrăcat într-un tricou marinăresc, pare că o urmărește un student care s-a strecurat la un concert, fără bilet. E tatăl Laviniei, celebrul chirurg Radu Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni. În firmiturile de timp liber e lângă fetița lui, care cântă și în corul Allegretto, ia lecții de pian, de balet, citește și iubește foarte mult animalele.

Îmbrăcată într-o geacă neagră, modernă, și o bluziță cu buline, Lavinia cântă melodia preferatei ei, Sia:

„Nu, nu voi renunța niciodată, nu, nu renunța, nu, nu…

Mă voi ridica de fiecare dată, când voi fi la pământ”

De pe o canapea zâmbesc, ștrengărește, două puștoaice blonde. Sunt surorile Oncică: Ioana, cea mai bună prietenă a Laviniei, și Raluca. Ioana și Raluca fredonează și ele melodia, își încurajează prietena. Tatăl o privește! Nimeni nu știe mai bine decât el cum e să te ridici de la pământ când te prăbușești cu avionul într-o pădure înghețată din Apuseni, pe o vreme dușmănoasă, plecat în misiune ca să salvezi vieți.

Elevă în clasa a V-a, Lavinia a intrat în echipa „Next Star Studio” în urmă cu aproape doi ani, având un debut  spectaculos la primul concurs la care a participat: a luat mențiune la Festivalului Național “Stele de Mâine”, care a avut loc în noiembrie anul trecut la Timișoara,  cu melodia “Ex’s & Oh’s (Elle King).

 

 Profesoara ei, soprana Anca Pârlog, dezvăluie că  fiecare apariție a Laviniei pe scenă spune o poveste plină de grație și culoare, completată de timbrul special și inconfundabil al vocii ei. „Pe lângă pasiunea pentru balet și lectură, Lavinia a ales să își urmeze și pasiunea pentru muzică, iar faptul că face asta din și cu plăcere a ajutat-o să facă progrese uimitoare într-un timp foarte scurt. Este un copil special, pe care încă îl descopăr cu multă încântare la fiecare lecție de canto”, o descrie soprana care, la rândul ei, a debutat, la doar 16 ani, pe una din cele mai râvnite scene de concert din România, Ateneul Român.

 

Puștoaica de 11 ani ne-a spus, în primul ei interviu, că „muzica va fi un hobby” și că „îmi doresc și un job serios”. Încă nu știe dacă va călca pe urmele tatălui ei, doctorul Radu Zamfir, dar de pe lista cu planuri de viitor a șters, deocamdată, un vis care a cam șubrezit România: ”Eu nu voi pleca din țară!”. Nici tatăl ei nu a făcut-o și, după cum spunea într-un interviu, nu o va face.

 

”Asta este țara mea și mie îmi place aici. Asta este țara noastră și, atât timp cât reușim să ne descurcăm aici, e de preferat să nu plecăm. Nu că nu au fost oferte, dar e și ceva patriotism. Nu am vrut să plec și nici nu cred că o să mai plec. Sunt mândru de Lavinia. Dacă face ceva cu pasiune, merită să aibă și rezultate”, spunea medicul specialist în prelevări de organe și chirurgie hepato-bilio-pancreatică, care operează la Fundeni, Sanador, Medicover și la MEDSTAR General Hospital din Constanţa. Ultimele statististici arată că peste 15.000 de medici au plecat din țară.

 

Dar să revenim în studioul în care se pregătește concertul care va avea loc duminică, 18 martie. Lavinia își încheie melodia, urmează Ioana, cu un cover al piesei „Chained to the rhythm”, lansată de  Katy Perry, cu peste 80 de milioane de vizulizări pe Yotube. „Trăim într-o bulă şi nu mai vedem lucrurile cu adevărat importante din jurul nostru”, este mesajul melodiei interpretată de puștoaica de 11 ani. E rândul Laviniei să-și susțină prietena.

 

Ioana este la Next Star Studio de trei ani, fiind pasionată de muzică, dans și lectură. A apărut în numeroase spectacole și emisiuni TV și are un palmares bogat: Premiul II – Festivalul Tinereții 2015 (Mangalia), Premiul I – București Kids Music 2016, Premiul III – București Kids Music 2017, Trofeul Pepiniera cu Talente 2016, 2017, Mențiune – Music for Kids Iași 2017, Premiul II – Interfolk Sankt Petersburg 2016.

Lavinia și Raluca

Dacă vreți să le ascultați pe cele două puștoaice, mergeți duminică, 18 martie, începând cu ora 12.00, în Quantic pub, din Șoseaua Grozăvești nr. 82. Aici va avea loc ediția I a spectacolului vocal-instrumental “Spring Next Stars”, susținut de soliștii vocali ai școlii de canto “Next Star Studio”, pregătiți de soprana Anca Pârlog,  alături de instrumentiștii Școlii de muzică “Nextstar”, coordonați de Silviu Enache (component al trupei White Mahala) și Bianca Teodorescu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-dCnUOn5mfE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Za8eP3SZix8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>