Editura Evenimentul si Capital

Radu Varia a anunţat pentru luna octombrie a acestui an o mare expoziţie „Richard Demarco şi România”, la Biblioteca Naţională din Bucureşti

14-04/radu-varia-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 273 Vizualizari

În octombrie 2013, Parlamentul European i-a acordat prin vot unanim lui Richard Demarco titlul de Cetăţean European al Anului.

Titlul i-a fost înmânat acum de către Primarul Donald Wilson, Lord Provost al marelui oraş scoţian, The Edinburgh Award, prestigios premiu care în anul precedent i-a revenit Profesorului Higgs, Laureatul Premiului Nobel pentru fizică.

Remarcabilă conştiinţă a valorilor culturale ale continentului nostru, Richard Demarco a dat zidului Berlinului serioase lovituri cu mult înainte de căderea acestuia, invitând să se afirme în capitala culturală a Scoţiei artişti din ţările rupte de lumea civilizată. «Europa nu poate fi concepută fără Cucuteni, fără Maramureş, fără Brâncuşi», este crezul său, afirmat de decenii.

Marea ceremonie de la Edinburgh a fost fericitul prilej de-a anunţa public destinaţia finală a colecţiei şi arhivei Demarco: Scottish National Library. Aceste comori ale culturii, evaluate la 20 de milioane de lire sterline, cuprind circa 4500 de opere de artă şi peste un milion de fotografii.

Invitat de onoare la ceremoniile oficiale de la Edinburgh, Dr. Radu Varia, prieten şi “complice” al lui Richard Demarco încă din 1968, a anunţat pentru luna octombrie a acestui an o mare expoziţie Richard Demarco şi România, la Biblioteca Naţională din Bucureşti, cuprinzând picturi, desene, fotografii, filme, cataloage şi articole de presă referitoare la artişti neconformişti, printre care Paul Neagu, Horia Bernea, Ion Biţan, Grupul Sigma de la Timişoara, marele regizor Liviu Ciulei, coregrafii Miriam Răducanu şi Gheorghe Căciuleanu ori poetul Marin Sorescu. Manifestarea are loc cu concursul entuziast al Directorului General al Bibliotecii, Elena Tîrziman. Cu prilejul expoziţiei, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, îi va remite lui Richard Demarco Diploma de Onoare a Municipiului Bucureşti, In Honoris, pentru extraordinara sa contribuţie la afirmarea culturii noastre în ultimele decenii.

LOVITURA pentru PNL! A fost condamnat la INCHISOARE! Ludovic Orban a reactionat IMEDIAT

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI