Evenimentul Zilei > Sport > Radu Ştefan, revenire spectaculoasă pe teren! Fundaşul român s-a recuperat după operaţia de hernie inghinală
Radu Ştefan, revenire spectaculoasă pe teren! Fundaşul român s-a recuperat după operaţia de hernie inghinală

Radu Ştefan, revenire spectaculoasă pe teren! Fundaşul român s-a recuperat după operaţia de hernie inghinală

Jucătorul cu cele mai multe selecţii din actualul lot a lui Lazio Roma, Radu Ştefan, a revenit pe teren, în această seară.

Radu Ştefan, experimentatul fundaş lateral în vârstă de 34 de ani, a fost introdus de Simone Inzaghi în unsprezecele de start al trupei „celeste”, în confruntarea cu modesta Crotone. Proaspăt recuperat după intervenţia chirurgicală prin care a trecut la mijlocul lunii februarie, fotbalistul român a contribuit din plin la victoria la limită a gazdelor de pe „Stadio Olimpico”.

Jucătorul de 1,83 metri a scăpat de hernia inghinală care l-a ţinut pe tuşă mai mult de trei săptămâni şi a rezistat 82 de minute pe gazon, în ultima etapă din Serie A. Romănul a centrat decisiv la primul gol al vârfului sârb Sergej Milinkovic – Savic şi s-a aflat, de asemenea, în centrul acţiunii şi la cea de-a doua reuşită a lazialilor.

Românul, decisiv la primele două goluri ale romanilor

„Radu Ştefan s-a întors pe gazon din primul minut şi a creat imediat panică. În minutul 14 a primit mingea, a ridicat capul, s-a uitat după Milinkovic şi l-a servit pe acesta cu o pasă excelentă” l-au lăudat jurnaliştii italieni de la site-ul cittaceleste.it pe fundaşul născut la Bucureşti.

Nici editorialiştii de la site-ul lalaziosiamonoi.it nu au trecut sub tăcere revenirea spectaculoasă a lui Radu Ştefan în echipa de bază a lui Simone Inzaghi. „Cel de-al doilea gol al lui Lazio a pornit, de asemenea, de la verticalizarea sa pentru atacantul Ciro Immobile. Românul a fost înlocuit de Inzaghi în ultimele minute, pentru o mutare ofensivă” a scris presa din „Cizmă”, în urma succesului cu scorul de 3 – 2, repurtat de Lazio în faţa micuţei formaţii din Crotone.

La un singur pas de borna 400 de meciuri

Accidentat la încâlzirea de dinaintea derby-ului cu Inter Milano, de pe arena „Giuseppe Meazza”, Radu Ştefan a ratat prima manşă a dublei din optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen. Fotbalistul din ţara noastră a lipsit, totodată şi în ultimele trei runde ale campionatului italian.

După prestaţia bună din această seară, Radu Ştefan s-a apropiat la un singur meci de borna 400 de apariţii în tricoul lui Lazio. Apărătorul de 34 de ani are şansa să atingă acest nou record în partida de miercurea viitoare, de pe „Alianzz Arena”, din Munchen.