În dosarul Campusului, Radu Mazăre a fost acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii (trei capete de acuzare), fratele acestuia, Alexandru Mazăre este considerat complice la toate cele trei acuzaţii, iar acuzaţii de dare de mită îi sunt aduse omului de afaceri Avraham Morgenstern.

În acelaşi dosar, arestarea preventivă a lui Elan Schwartzenberg a fost solicitată de către procurorii DNA.

„Inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social «Henri Coandă», aprobat prin hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanţa“.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au spus că „în schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de Consiliu Local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham)“.

Aceştia încheie declaraţia prin următoarea afirmaţie: „În declaraţiile de avere formulate în perioada 2011-2012, inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Alexandru nu au menţionat conturile personale deschise la o unitate bancară din Israel şi nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri. În cauza, s-a dispus instituirea măsurii asiguratoare a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Alexandru. De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asiguratoare a sechestrului asupra sumelor de 18.550 de euro şi 114 dolari UŞA ridicate de la inculpatul Mazăre Radu Ştefan cu ocazia percheziţiei domiciliare. Pe parcursul anchetei penale, procurorii au utilizat documente bancare obţinute în cadrul activităţii de cooperare judiciară în materie penală cu autorităţile competenţe din Israel, Cipru, Lichtenstein şi Austria“.

Acesta este al patrulea dosar în care este anchetat Radu Ştefan Mazăre.

 

Te-ar putea interesa și: