Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Banciu: „Iohannis să numească un alt premier de la PSD, nu un preș cum e Dăncilă”
Radu Banciu: „Iohannis să numească un alt premier de la PSD, nu un preș cum e Dăncilă”

Radu Banciu: „Iohannis să numească un alt premier de la PSD, nu un preș cum e Dăncilă”

Radu Banciu a comentat în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, ce va fi votată miercuri în Parlament.

”Traian Băsescu ne dă niște informații statistice din socotelile sale: lipsesc între 50 și 70 de voturi ca moțiunea de cenzură să treacă. Șansele, deci, sunt minime. Sigur că se știe  jocul UDMR-ului la două capete. De fapt, UDMR-ul joacă la câte capete există și în politica românească nu sunt niciodată doar două. El e dispus să ajute PSD-ul la această moțiune de cenzură sau nu. Orice se poate întâmpla până în ultima clipă. 

 

 

Dar chiar dacă ar ajuta PSD-ul, la următoarea acțiune, de exemplu la alegeri, ar putea să fie de partea PNL. Sau dacă ar cădea Guvernul Dăncilă… Se vorbește prin PSD că Dragnea și Dăncilă n-ar mai fi agreați de baronii PSD și că aceștia ar negocia cu liderii Opoziției, cu Iohannis, cu forțele oculte din străinătate și PSD ar fi dispus să renunțe la Dragnea și Dăncilă numai să rămână la Guvernare, Iohannis să numească un alt premier de la PSD, dar care să nu fie apropiat de Dragnea, pe cineva mai neutru, nu un preș cum e Dăncilă.

Sunt multe variante la care s-ar putea ajunge, dar deocamdată nu suntem acolo. Se pare că lui Dragnea încă nu i-a sunat ceasul politic și o să treacă de moțiune, apoi mai văd ei”, a afirmat Banciu.