Evenimentul Zilei > Sport > Rădoi se teme de disputa de la Erevan: „Astfel de echipe au pus întotdeauna probleme României”
Rădoi se teme de disputa de la Erevan: „Astfel de echipe au pus întotdeauna probleme României”

Rădoi se teme de disputa de la Erevan: „Astfel de echipe au pus întotdeauna probleme României”

Mirel Rădoi îşi pune în gardă jucătorii înainte de deplasarea de la Erevan. Tânărul selecţioner al naţionalei României se aşteaptă la o defensivă bine organizată a Armeniei şi îi atenţionează, de asemenea, pe oamenii din apărarea tricoloră că gazdele pot oricând să lovească decisiv pe contraatac.

Mirel Rădoi ştie că tricolorii sunt condamnaţi să obţină toate cele trei puncte puse în joc, în confruntarea de pe stadionul „Vazgen Sargysan”, dar le cere elevilor săi să aibă răbdare şi să nu se arunce din start, cu toate liniile, în ofensivă. 

Armenia e o echipă destul de arţăgoasă. României nu îi place să joace împotriva unor astfel de naţionale. Jucătorii lor sunt foarte agresivi şi combativi şi au o organizare foarte bună. Astfel de echipe au pus întotdeauna probleme României” a caracterizat tehnicianul în vârstă de 39 de ani naţionala surpriză de până acum a grupei J. 

Defensiva armeană îi dă bătăi de cap selecţionerului

 Chiar dacă Armenia nu va putea conta miercuri seară, pe serviciile vedetei sale Henrikh Mkhitaryan, selecţionerul primei reprezentativei e convins că gazdele de la Erevan se vor aşeza bine pe faza de apărare şi nu le vor da multe şanse fotbaliştilor ofensivi ai României de a-şi trece numele pe lista marcatorilor. 

„Pentru mine, victoria Armeniei cu Islanda nu e o surpriză. E o echipă care, atunci când nu joacă Mkhitaryan, e mai unită şi mai agresivă. Probabil că armenii îşi dau seama că nu mai au un jucător care să decidă de unul singur meciul şi reacţionează atunci precum un grup unit” a explicat Mirel Rădoi. 

Armenia va miza totul pe contraatac

Antrenorul de 39 de ani se aşteaptă ca Răzvan Marin şi ceilalţi coechipieri ai săi să se afle la conducerea jocului şi să dicteze ritmul acestei partide. Rădoi nu uită să tragă un semnal de alarmă şi îi cere căpitanului Vlad Chiricheş şi celorlaţi fundaşi să fie extrem de atenţi la contrele armenilor.  

„Nu ne va aştepta un meci uşor. Armenii vor aborda, cu siguranţă, această partidă mult mai calculat decât au făcut-o în faţa Islandei. Vor aştepta şi vor încerca să joace pe contraatac, întrucât ştiu că noi mergem să câştigăm” a analizat Rădoi modul în care se va desfăşura disputa de miercuri seară.