Evenimentul Zilei > Social > EXCLUSIV Dezastrul RADET, prima VICTIMĂ. Nume GREU sacrificat de FIREA
EXCLUSIV Dezastrul RADET, prima VICTIMĂ. Nume GREU sacrificat de FIREA

EXCLUSIV Dezastrul RADET, prima VICTIMĂ. Nume GREU sacrificat de FIREA

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut înlocuirea lui Gheorghe Piperea, administratorul judiciar de la RADET, găsindu-l țap ispășitor pentru starea sistemului de termoficare.

Conform unor surse, avocatul Gheorghe Piperea ar fi primit, pentru ceea ce Firea crede că a fost un eșec, câte 35.000 de euro timp de 28 de luni!

Piperea s-ar face vinovat de eșecul reorganizării RADET prin fuziune cu ELCEN/ Acest lucru nu s-a întâmplat, din cauza ministrului Energiei, Anton Anton, care este nemulţumit de faptul că „planul de reorganizare al RADET supus Adunării Creditorilor din data de 14,01,2019 este cel despus în data de 02.02.2018, fără alte modificări de formă sau de fond”.

De când a venit iarna, peste 500.000 de bucureșteni au fost afectați de avarii mai mari de 24 de ore.

Pe de altă parte, RADET funcționează ilegal, pentru că este una dintre cele 22 de companii pentru care Curtea de Apel a dat decizia de dizolvare. Decizia Curții de Apel este executorie imediat, de la comunicare. Problemele ilegalității acestor societăți, precum de la Energetica, RADET și STB este gravă, pentru că nimeni nu-și mai asumă investiții, contracte noi de dezvoltare, de modernizare. Toți directorii semnează doar pe cheltuieli curente și ștatele de salarii.