Rabla pentru electrocasnice. Lista completă cu vechiturile pentru care românii primesc bani

Rabla pentru electrocasnice. Lista completă cu vechiturile pentru care românii primesc bani

Autoritățile au anunțat recent că începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Astfel, milioane de români au ocazia de a scăpa de televizoarele, laptopurile şi tabletele vechi. În schimbul lor, vor primi vouchere de maximum 500 de lei.

Conform reprezentanților Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a doua etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, 3 decembrie, de la ora 10:00.

Această etapă este dedicată colectării vechilor televizoare, laptopuri şi tablete. Programul Rabla pentru electrocasnice este derulat cu ajutorul aplicaţiei informatice create pentru selectarea voucherelor.

Prin urmare, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

Ne puteți urmări și pe Google News

400 de lei este valoarea unui voucher acordat pentru un televizor vechi care are cel puţin noua clasa energetică G. 500 de lei dau autoritățile pentru un laptop vechi, în timp ce pentru o tablet uzată se acordă un voucher de 300 de lei.

Atenție la data de 9 decembrie 2021!

laptop vechi

foto: flickr.com

Totodată, mai trebuie spus că voucherele  pot fi generate până la 9 decembrie, la ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape (n.r. - 14 milioane lei).

În acest context amintim că în urmă cu o săptămână, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute. La acea vreme au fost emise 35.000 de vouchere de 400 de lei fiecare.

Mai departe urmează etapa a treia, care va începe la 10 decembrie, cu vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Rolul Administrației Fondului pentru Mediu

foto: pxhere.com

„Administrația Fondului pentru Mediu este principala instituție care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor și programelor pentru protecția mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plătește” și „responsabilitatea producătorului”.

Administrația Fondului pentru Mediu funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Mediului″, se arată pe afm.ro, site pe care sunt disponibile mai multe informații despre Pogramul Rabla pentru electrocasnice.

Altfel, amintim că în urmă cu aproape o lună, compania GreenWEEE International anunța că va investi 10 milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de reciclare de echipamente electrice şi electronice în Buzău. Locul ales a fost platforma industrială Frasinu.

Construcţia va demara la începutul anului viitor şi va fi operaţională în trimestrul IV al anului, iar proiectul va fi finanţat de OTP Bank România printr-un credit sindicalizat deja existent. GreenWEEE are încă din 2009 o fabrică de reciclare în Buzău şi din anul 2017 se ocupă de încă una în Câmpia Turzii.