"Rabla", fără număr şi cu autoutilitare

"Rabla", fără număr şi cu autoutilitare

Guvernul a anunţat, astăzi, extinderea programului "Rabla", astfel că vor putea fi casate un număr nelimitat de autoturisme, iar beneficiarii vor avea posibilitatea de a-şi achiziţiona inclusiv autoutilitare uşoare, cu masa maximă de 3,5 tone.

Potrivit ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, Ordonanţa de Urgenţă care reglementează programul "Rabla" creează şi premisele aplicării acestuia la persoanele juridice, începând cu luna septembrie.

Începând cu această a doua parte a programului, demarată la 1 iunie, persoanele fizice nu numai că îşi vor putea achiziţiona şi autoutilitare, dar nici numărul maşinilor nu va mai fi limitat la una singură. Astfel, potrivit lui Nemirschi, pot fi achiziţionate oricâte maşini doreşte beneficiarul, cu condiţia să se înscrie în datele programului.

Ministrul Mediului a mai declarat că şi persoanele juridice ar putea intra în programul "Rabla", dar de la 1 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aici lucrurile se duc un pic spre legislaţia europeană şi, având discuţii cu Consiliul Concurenţei, aici trebuie aplicată aşa numita schemă de ajutor de minimis, adică de ajutor de stat, dar lucrul acesta se face în nişte etape. Însă el va fi fezabil şi va fi aplicat în a treia etapă. Adică de la 1 septembrie vor beneficia de autoturisme şi autoutilitare şi persoanele juridice, în aceleaşi condiţii", a declarat Nemirschi, citat de Mediafax.