Evenimentul Zilei > International > Putin vede roșu după sancțiunile britanice. Vom riposta
Putin vede roșu după sancțiunile britanice. Vom riposta

Putin vede roșu după sancțiunile britanice. Vom riposta

Noi tensiuni între Marea Britanie și Rusia. Kremlinul a reacționat după măsurile luate de Londra pentru a pedepsi organizații și persoane fizice din Rusia.

Rusia va riposta după sancțiunile anunțate de Marea Britanie împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, dintre care 25 din Rusia, în cadrul unui nou mecanism pentru pedepsirea încălcărilor drepturilor omului, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al  Kremlinul, Dmitri Peskov.

Nu putem decât să regretăm aceste măsuri „inamicale”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președinției ruse. În mod evident, principiul reciprocității va fi aplicat, a subliniat el.

Lista neagră publicată luni de Ministerul britanic al Afacerilor Externe conţine 25 de cetăţeni ruşi acuzaţi că sunt implicați în moartea în detenţie, în 2009, a lui Serghei Magniţki, jurist al fondului de investiţii Hermitage Capital.

Pe listă se află și Aleksandr Bastrikin, şeful  puternicei Comisii de Anchetă, care se ocupă de principalele afaceri criminale din Rusia.

Întrebat după declaraţiile lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului englez Boris Johnson a reafirmat că aceste sancţiuni „nu sunt concepute pentru a lua în cătare ţări”, ci că este vorba despre un instrument „inteligent care permite vizarea de  indivizi sau organizaţii implicate în grave violări ale drepturilor omului”.

Aceste sancţiuni (…) privesc unele dintre cele mai triste încălcări ale drepturilor omului cunoscute în ultimii ani”, a adăugat el.

Ambasada rusă la Londra a denunţat, luni, aceste sancţiuni drept o voință de a face presiuni asupra statelor suverane, susținând că anchetatorii și judecătorii ruși lucrează independent de puterea executivă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: