Evenimentul Zilei > International > Putin, umilit de ISIS. 20 de celule ale Statului Islamic activau sub nasul lui
Putin, umilit de ISIS. 20 de celule ale Statului Islamic activau sub nasul lui

Putin, umilit de ISIS. 20 de celule ale Statului Islamic activau sub nasul lui

Rusia a descoperit celule aparținând grupărilor teroriste ale Statului Islamic până și în Siberia

Informația provine de la un înalt responsabil anti-extremism din cadrul ministerului rus de Interne, Oleg Ilinici. Extremismul represintă doar 1% din toate infracțiunile din Rusia.

„Dar o infracțiune, o crimă în acest domeniu, în condițiile relațiilor sensibile interetnice și interconfesionale, poate complica grav lucrurile”, a avertizat Ilinici.

Oficialul rus a informat că Serviciul Federal de Securitate, FSB, a descoperit celule teroriste ale Statului Islamic în 17 regiuni, anul acesta, inclusiv în regiunea Moscovei, scrie Moscow Times.

Astfel, celule ale ISIS au fost identificate în șapte regiuni din sudul țării și din Caucazul de Nord.

Este vorba în special de celule din republica Kabardino-Balkară, republică autonomă din componența Federației Ruse, unde agenții FSB au ucis doi suspecți teroriști, în cursul unei operațiuni care a avut loc miercuri.

În egală măsuri, Ilinici a repertoriat trei regiuni din Ural și regiunea Kransoiarsk, în Siberia, printre locurile unde autoritățile au descoperit celule teroriste.

Autoritățile au anchetat peste 1000 de infracțiuni teroriste, în primul semestru al acestui an, a sus Ilinici.

Responsabilul ministerului de Interne a precizat însă că numărul infracțiunilor la acest capitol s-a diminuat cu 60% în primul semestru al anului în curs, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.