Evenimentul Zilei > International > Putin s-a făcut de râs în faţa elevilor. Liderul de la Kremlin a încurcat războaiele şi a fost taxat imediat. VIDEO
Putin s-a făcut de râs în faţa elevilor. Liderul de la Kremlin a încurcat războaiele şi a fost taxat imediat. VIDEO

Putin s-a făcut de râs în faţa elevilor. Liderul de la Kremlin a încurcat războaiele şi a fost taxat imediat. VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin, vorbind cu elevii ca parte a unui maraton educațional organizat de Societatea Ocean Children's Center din Vladivostok, a încurcat războiul Războiul de Șapte ani cu Marele Război al Nordului.

Vladimir Putin s-a făcut de râs în fața elevilor din Vladivostok. În timp ce le vorbea acestora despre Imperiul Rus, liderul de la Kremlin a greșit numele unui război și a fost corectat imediat de un elev.

„Să nu o considerați ca…dar, de fapt nu a fost numit Războiul de Șapte ani, ci Marele Război al Nordului””, a spus un școlar prezent la ședință. Putin a zâmbit înapoi și a dat din cap.

Ca răspuns, Putin a spus: „Da, mulțumesc pentru amendament”

Da, este Marele Război al Nordului, a continuar preşedintele rus Vladimir Putin.

După incident, directorul școlii, Yulia Ryabtseva, a vorbit despre el – într-un interviu cu Rise, ea a criticat acțiunile elevului, exprimând opinia că motivul comportamentului său a fost vârsta lui fragedă, ceea ce implică „o anumită aroganță” 

Șeful statului a ajuns la Vladivostok într-o vizită de lucru unde a ţinut o lecţie deschisă cu elevii de la Centrului All-Russian pentru copii. El i-a felicitat pe copii şi a asigurat că, în ciuda pandemiei, studenții vor studia mergând la şcoală.

Războiul Nordului (1700-1721) – un război al Rusiei și aliaților săi împotriva Suediei pentru dominația Mării Baltice. Războiul a început în iarna anului 1700, odată cu invazia de către danezi a Holstein-Gottorp și a invaziei polono-saxone din Livonia. Ca urmare a Războiului de Nord, Rusia a obținut acces la Marea Baltică.

La întâlnirea cu elevii din Vladivostok, liderul de la Kremlin a vrut să precizeze faptul că bătălia finală a avut loc lângă Poltava, unde Carol al XII este înfrânt.

Putin este de părere că prezenţa americană în Afganistan a fost o tragedie

Vladimir Putin a vorbit despre prezența trupelor americane în Afganistan. Președintele rus consideră că cei 20 de ani de război şi de prezenţă americană în Afganistan au constituit o tragedie pentru aceast popor.

„Timp de 20 de ani soldaţii americani au fost prezenţi pe acest teritoriu, 20 de ani de încercări de a civiliza oamenii care trăiesc acolo, de a le implanta normele lor şi standardele lor de viaţă.

Rezultatul este o tragedie, pierderi pentru cei care au făcut acest lucru, Statele Unite, şi mai mult pentru oamenii care trăiesc pe teritoriul Afganistanului”, a subliniat Vladimir Putin în întâlnirea pe care a avut-o cu tinerii ruşi.

De asemenea, liderul de la Kremlin și-a dat cu părerea și despre viitorul Afganistanului după retragerea americanilor şi a aliaţilor lor. Vladimir Putin consideră că este imposibil de impus ceva ce este din afară.

Autorităţile ruse au adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora, dar în acelaşi timp lansând un apel la dialog naţional pentru formarea unui guvern reprezentativ. Cu toate astea, Rusia îi consideră pe talibani o grupare teroristă, chiar dacă păstrează un dialog cu ei de mai mult timp, scrie meduza.io.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: