Într-o întâlnire cu Vladimir Putin, săptămâna aceasta, Sobianin i-a cerut liderului de la Kremlin să ia măsuri puternice, dezvăluind pentru prima dată că Rusia nu are o „imagine clară” a progresul epidemiei Covid-19, în timp ce până acum au fost înregistrate oficial 1036 de cazuri de îmbolnăvire.

După această intervenție, discursul oficial, care până atunci prezenta situația drept „sub control”, s-a schimbat.

Președintele rus s-a adresat națiunii miercuri, un eveniment rar. El a ordonat o săptămână liberă și a anulat un referendum pentru a-i permite să rămână la putere după 2024.

„Putin s-a raliat opiniei lui Sobianin”, a declarat opozantul Vladimir Rijkov la radio Ekho Moskvy.

Primar din 2010 al unei capitale tentaculare, cu 12 până la 16 milioane de locuitori, conform estimărilor, Serghei Sobianin era până acum cunoscut în principal pentru lipsa sa de carismă și pentru lucrările sale publice scumpe care au transformat Moscova.

La 61 de ani, acest afiliat al Kremlinului, originar din Siberia, a fost propulsat în martie în fruntea unei echipe responsabile cu combaterea epidemiei Covid-19 pe teritoriul vast al Rusiei.

Sobianin și-a luat misiunea foarte în serios, criticând liderii regionali pentru lipsă de fermitate și încurajând măsuri din ce în ce mai puternice pentru a stopa epidemia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE