Evenimentul Zilei > EVZ Special > Putin își plasează rachetele hipersonice nucleare în coasta SUA
Putin își plasează rachetele hipersonice nucleare în coasta SUA

Putin își plasează rachetele hipersonice nucleare în coasta SUA

Rusia a realizat prima lansare de pe o navă a noii sale rachete hipersonice Tsirkon, și intenționează să o lanseze și de pe un submarin nuclear.

Vladimir Putin, care a confirmat anul trecut dezvoltarea Tsirkon, a avertizat că Rusia va fi obligată să plaseze rachete nucleare hipersonice pe submarine în apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite, ca răspuns la tensiunile legate de controlul armelor.

„Amiralul Gorșkov (fregată cu rachete teleghidate) a lansat o rachetă Tsirkon la începutul lui ianuarie din Marea Barents asupra unei ținte aflate la sol, într-o zonă militară în nordul Uralilor”, a informat agenția TASS joi, citând o sursă din armată.

O altă sursă a declarat că testele cu rachete Tsirkon pe submarine nucleare vor avea loc după ce vor fi încheiate testele pe Amiralul Gorșkov.

Directorul companiei de stat United Shipbuilding Corporation a declarat în decembrie că Tsirkon va putea fi amplasată pe toate navele ruse avansate, aflate în prezent în curs de dezvoltare, a informat TASS.

Programul Tsirkon a început în 2011 și a intrat în faza testelor active în 2015.

Rapoarte anterioare au indicat că în 2012 au avut loc teste de lansare rachetelor hipersonice de pe bombardierele Tu-23M3.

Vladimir Putin a declarat că racheta Tsirkon poate zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului și poate lovi ținte aflate la sol și sub apă la distanțe de peste 1000 de kilometri.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: