Evenimentul Zilei > International > Putin i-a mulţumit PUBLIC preşedintelui Uzbekistanului, pentru că a MEDIAT reluarea LEGĂTURILOR dintre Rusia şi Turcia
Putin i-a mulţumit PUBLIC preşedintelui Uzbekistanului, pentru că a MEDIAT reluarea LEGĂTURILOR dintre Rusia şi Turcia

Putin i-a mulţumit PUBLIC preşedintelui Uzbekistanului, pentru că a MEDIAT reluarea LEGĂTURILOR dintre Rusia şi Turcia

Vladimir Putin i-a mulţumit public preşedintelui Kazakhstanului, Nursultan Nazarbayev, pentru că a fost omul care a mediat reluarea legăturilor dintre Turcia şi Rusia.

Potrivit Kazinform, liderul rus i-a mulţumit personal lui Nursultan Nazarbayev, în urma unei întâlniri în oraşul rusesc Soci. 

"Ai ajutat la restaurarea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia. În urma acestui lucru, aş dori să-ţi mulţumesc pentru eforturile pe care le-ai depus, astfel încât să se restabilească relaţiile dintre noi. După cum se poate vedea, totul s-a terminat cu bine", a transmis Putin în urma întâlnirii cu liderul Kazakhstanului.

Primii paşi pentru reconcilierea Rusiei cu Turcia s-au făcut la Taşkent, capitala Uzbekistanului, după ce Putin şi Erdogan s-au întâlnit acolo. Nazarbaev a fost cel care a organizat această întâlnire şi a participat la primele discuţii privind reluarea legăturilor celor două ţări. 

"Sunt fericit să aud că relaţiile dintre Turcia şi Rusia sunt în relaţii din ce în ce mai bune", a adăugat Nazarbayev, după ce a subliniat faptul că Rusia este o ţară care joacă un rol important în ceea ce priveşte problemele internaţionale serioase.