Evenimentul Zilei > EVZ Special > Putin, destituit! Șamanul siberian încearcă, a treia oară, să scape Rusia de el…
Putin, destituit! Șamanul siberian încearcă, a treia oară, să scape Rusia de el…

Putin, destituit! Șamanul siberian încearcă, a treia oară, să scape Rusia de el…

Alexandr Gabișev caută „aliați mondiali” pentru a-l alunga pe Putin de la Kremlin

Șamanul siberian Alexandr Gabișev le-a cerut susținătorilor din întreaga lume să i se alăture în cea de-a treia tentativă de a-l destitui pe președintele rus Vladimir Putin, în primăvară.

Potrivit șamanului, liderul de la Kremlin este „posedat de forțe diavolești” astfel că trebuie eliberat și gonit de la putere pentru ca Rusia să opuce pe drumul cel bun.

Demersurile lui Alexandr Gabișev nu au fost deloc pe placul Serviciului Federal de Securitate (FSB) care și-a trimis, anul trecut,  agenții să-l aresteze pe șaman, în timp ce acesta se îndrepta spre Moscova pentru a-l goni pe Putin de la Kremlin.

Autoritățile au fost surprinse de susținerea acordată de opinia publică lui Gabișev și au recurs la metode din cele mai discutabile, folosite pe vremea URSS împotiva opozanților: șamanul a fost declarat instabil psihic.

O tentativă care s-a întors împotriva puterii și criticată de activiștii pentru apărarea drepturilor omului care au denunțat lipsa dovezilor în acest sens.

Invențiile Kremlinului: este extremist

Oamenii Kremlinului au insistat afirmând că șamanul incită la „extremism”, o acuzație care, în Rusia, îl poate face pe Gabișev pasibil de o pedeapsă ce poate ajunge la patru ani cu închisoarea, afirmă The Moscow Times.

„Bine ați venit în echipa mea, voluntari din Rusia și din întreaga lume”, a declarat șamanul într-un discurs video în care anunța că a început pregătirile pentru a treia sa drumeție de schi fond către capitala Rusiei, în luna martie, cu plecare din republica sa natală, Iacuția (Siberia Orientală)

„Vom pleca în echipă, indiferent care vor fi deciziile justiției”, a declarat șamanul. „Nu ascult decât de legea lui Dumnezeu. Mi-a spus să plec în martie, în martie voi pleca. Nimic nu ne va opri”, a declarat Alexandr Gabișev.

„Demonul” va demisiona în liniște

Șamanul a precizat că marșul „pentru a-l exorciza pe demonul” de la Kremlin va fi pașnic.

„Nimeni nu trebuie să vină cu arme sau să recurgă la violență, cu toate că eu sunt un războinic și am ales drumul unui războinic”.

Gabișev a descris deja cum va decurge alungarea lui Putin. În linii mari, șamanul va aprinde un foc în apropiere de zidurile Kremlinului (nu se știe la ce distanță de mausoleul lui Lenin) și va face incantații și rugăciuni. „Putin își va recăpăta mințile și va demisiona în liniște”, odată ritualul încheiat, a dat asigurări șamanul.

Șamanismul este practicat în diferite zone ale Rusiei, practicanții fiind convinși că pot comunica astfel cu energia lumii și cu spiritele.

Autoritățile i-au interzis lui Gabișev să-și părăsească orașul natal, capitala Iakuțk, interdicție ce a expirat în 23 decembrie anul trecut.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: