PUNGEȘTI: 250 de oameni au participat la primul miting autorizat din 2014 față de gazele de șist

PUNGEȘTI: 250 de oameni au participat la primul miting autorizat din 2014 față de gazele de șist

Acțiunea de protest a durat aproximativ două ore și a avut loc pe un teren privat din satul Armăşoaia, aflat la aproximativ doi kilometri de perimetrul deţinut de Chevon în comuna Pungeşti.

Cei aproximativ 250 de protestatari, atât localnici, câ și activişti de mediu, unii din Iaşi, Bârlad, Vaslui, Braşov şi Bucureşti, au scandat lozinci şi împotriva primarului în funcţie, Mircea Vlas, care a închiriat terenul către compania Chevron, dar şi împotriva guvernanţilor: "Refuz, rezist gazelor de şist", "Jos primarul", "Uniţi salvăm toată România" şi "Jos Guvernul".

Protestatarii au fost supravegheaţi de aproximativ 400 de jandarmi

"E primul miting autorizat pe care îl desfăşurăm în acest an în zona comunei Pungeşti. Din fericire, a fost o manifestaţie paşnică, fără incidente, în care am avut o bună colaborare cu Jandarmeria", a declarat unul dintre liderii protestatarilor, Constantin Pîslaru, citat de mediafax.ro. Pîslaru a mai precizat că vor fi organizate şi alte mitinguri de protest, în acest sens fiind purtate discuţii cu reprezentanţii Jandarmeriei pentru asigurarea unui perimetru în care oamenii să poată protesta.

Ne puteți urmări și pe Google News