Punerea sub acuzare? Nici vorbă spun unele voci

Fără îndoială, mărturia lui Cohen mărește șansele ca Trump să se confrunte cu niscaiva probleme, dar atât. Şi totuşi, întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă Trump va fi afectat pentru al doilea mandat. Fostul diplomat american, Jim Jatras, are o opinie diferită, şi anume: șansele de punere sub acuzare se situează în prezent undeva la "aproximativ 65% și chiar creștere", dar a completat că procentul ar putea crește în funcție de ceea ce se întâmplă la alegerile din noiembrie.

Planul democraţilor

Dacă democrații reușesc să preia controlul Camerei Reprezentanților, "cotele de punere sub acuzare cresc la cel puțin 85%", a prezis Jatras. Dacă republicanii vor păstra Casa, Trump va fi într-o poziție mult mai sigură".

În contrast cu opinia de mai sus vine analistul politic Gilbert Doctorow, aflat în vizită la Bruxelles, care a declarat pentru RT că șansele de punere sub acuzare sunt efectiv zero.

O altă opinie: "este posibil ca Trump să fie chemat să depună mărturie în cauza civilă iniţiată de actrița de film pentru adulți Stormy Daniels", a declarat jurnalista americană Dave Lindorff. Avocații vor încerca să creeze o "capcană de sperjur" similară cu cea a lui Clinton. Şi cam atât s-ar putea întâmpla în ceea ce-l priveşte pe preşedintele SUA, dacă e să luăm în considerare optimismul celor din tabăra Trump.