PSV Eindhoven - Rapid 2-1. Giuleştenii, fără speranţe în Olanda

PSV Eindhoven - Rapid 2-1. Giuleştenii, fără speranţe în Olanda

Rapid şi-a încheiat, în această seară, aventura din acest sezon al cupelor europene. Giuleştenii au pierdut ultima partidă din Grupa C a Ligii Europa, în deplasare, cu olandezii de la PSV Eindhoven, scor 0-2.

După 75 de minute de fotbal îndoielnic, PSV a deschis scorul prin bulgarul Manolev, care l-a învins pe neinspiratul Straton (intrat pe teren în locul accidentatului Dani Coman) cu un şut de la distanţă. Matavz a dublat avantajul gazdelor, după o fază comică în careul giuleştean. Rapid a avut o tresărire de orgoliu în ultimele 10 minute, când Alexa a nimerit "transversala", iar Pancu a redus din handicap, printr-un şut din faţa porţii. Partida nu avea niciun fel de miză pentru cele două echipe. PSV câştigase deja grupa, iar elevii lui Răzvan Lucescu nu se mai puteau califica în primăvara europeană, obiectiv pe care nu l-au mai atins din ediţia 2005-2006 a Cupei UEFA. În acest sezon, deşi au debutat cu o victorie (1-0 în deplasare cu Hapoel), rapidiştii au pierdut următoarele cinci jocuri şi au ratat ieşirea din grupă.

În meciul de la Bucureşti, Rapid a pierdut cu 1-3 partida cu PSV, după ce a deschis scorul.

PSV - RAPID 2-1 Manolev (75), Matavz (79) - Pancu (90+2)

Ne puteți urmări și pe Google News

PSV: Tyton - Marcelo, Derijck, Marzo, Willems, Engelaar, Labyad, Ritzmaier, Matavz, Wijnaldum, Lens. Antrenor: Fred Rutten

RAPID: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Bozovic - Grigore, Alexa, Grigorie - Surdu, Cassio, Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu PARTIDA, FAZĂ CU FAZĂ Min. 90+4 - Final de meci. Min. 90+2 - GOOOL RAPID! Veteranul Daniel Pancu înscrie după o fază făcută de Ciprian Deac. Mijlocaşul a nimerit bara porţii olandeze, iar mingea ajuns la Pancu, acesta împingând-o în plasă. Min. 81 - Partida s-a animat în ultimele momente. Rapid iroseşte şi ea o bună şansă de gol prin Dan Alexa, mijlocaşul român nimerind bara transversală. Min. 79 - GOOOL PSV! Olandezii înscriu după o fază caraghioasă. Straton nu a intervenit inspirat nici de această dată, iar Matavz a înscris fără emoţii, din faţa porţii, profitând de zăpăceala fundaşilor giuleşteni. Min. 75 - GOOOL PSV! În sfârşit s-a întâmplat ceva la Eindhoven! Manolev înscrie cu un şut parabil, de la 25 de metri. Straton a lăsat mingea să treacă pe sub el, iar olandezii conduc cu 1-0! Min. 70 - Pe dreptunghiul verde aprins de la Eindhoven s-a instaurat dictatura plictiselii. Min. 60 - Ocaziile de poartă sunt în continuare o raritate la Eindhoven. Motivaţia celor două echipe suferă în această seară. Min. 50 - Partida de la Eindhoven este singura în care nu s-a marcat până în acest moment în Liga Europa, în această seară. Nu e de mirare, portarii având foarte puţin de lucru până acum. Min. 46 - A început partea a doua a meciului de la Eindhoven. PSV îl va avea în teren în rpriza secundă pe Ola Toivonen. Min. 45 - Pauză. Min. 40 - Deac execută slab o lovitură liberă de la 20 de metri. Min. 35 - Straton l-a înlocuit pe Dani Coman, accidentat la cap. Rui Duarte a luat un cartonaş galben stupid, pentru un henţ inutil. Min. 30 - Cele două formaţii greşesc multe pase, în special în ultimii 30 de metri. Cu toate acestea, jocul e plăcut. Min. 25 - Rapid contraatacă prin Rui Duarte, însă pasa în faţa porţii a fundaşului "alb-vişiniilor" a fost reţinut de portarul gazdelor. Min. 20 - Rui Duarte are o intervenţie la limita regulamentului în careu, însă arbitrul nu acordă penalty. Min. 15 - Rapid e împinsă în propriul careu. Olandezii au avut câteva cornere, însă fără vreun rezultat notabli. Min. 10 - Ocaziile de poartă lipsesc deocamdată din Olanda. Min. 5 - Rapid a început curajos partida cu PSV. Atmosfera în arena "Philips Stadion" e relaxată. Ritmul jocului ee ridicat. Min. 1 - A început partida de la Eindhoven. REZULTATE LIVE ÎN LIGA EUROPA Grupa A:

PAOK Salonic - Rubin Kazan 1-1 Vieirinha (16 - penalty) - Valdez (48)

Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur 0-4 Pienaar (29), Townsend (38), Defoe (45), Kane (90)

Grupa B:

Hannover '96 - Vorskla Poltava 3-1 Rausch (25), Ya (33), Sobiech (78) - Bezus (45 - penalty) FC Copenhaga - Standard Liege 0-1 Batshuayi (31) Grupa C: Hapoel Tel-Aviv - Legia Varşovia 2-0 Toama (38), Yadin (76)