Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis va avea un șoc! S-a decis cine va fi al doilea om din Stat
Iohannis va avea un șoc! S-a decis cine va fi al doilea om din Stat

Iohannis va avea un șoc! S-a decis cine va fi al doilea om din Stat

Senatorii din cadrul grupului PSD din Senatul României s-au reunit pentru a alege noul președinte al acestui for.

Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Decizia a fost luastă de senatorii PSD, în cadrul unei ședințe a grupului PSD din Senat.

„Votul va fi mâine în plen, nu ştiu cine mai candidează. Am fost liderul grupului trei ani şi jumătate. Tot ce am decis la grup s-a respectat, nu a fost nevoie niciodată să-mi iau măsuri de precauţie cu propriii colegi. Nu ştiu de la cine sunt voturile nule, probabil ale colegilor care se decid mai greu când e vorba de colegi, prieteni apropiaţi”, a spus Şerban Nicolae, la scurt timp după ședință.

Ședința, una importantă, s-a desfășurat începând cu ora zece, fiind convocați toți senatorii PSD, care trebuie să aleagă, prin vot, una dintre cele trei propuneri, Titus Corlățean, Radu Oprea și Șerban Nicolae.

Senatorul ales are cele mai mare șanse să ajungă noul președinte al Senatului, și drept urmare al doilea om în Statul Român, după președintele României.

Potrivit unor surse politice, liberalii nu mai vor să facă nicio propunere, și asta pentru că PSD deține majoritatea în Senat, și poate decide alături de aliații lui, cine va fi noul președinte.

Fostul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu și-a dat demisia după ce judecătorii de la Curtea Constituțională au decis că a fost ales ilegal. „În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea și a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituțională”, a comunicat CCR.