Evenimentul Zilei > Politica > PSD torpilează Guvernul: Domnule Orban, opriți-vă!
PSD torpilează Guvernul: Domnule Orban, opriți-vă!

PSD torpilează Guvernul: Domnule Orban, opriți-vă!

Partidul Social Democrat îl acuză pe premierul Ludovic Orban de neglijență în gestionarea crizei COVID-19, sugerând că împreună cu președintele Klaus Iohannis au fost mai preocupați de alegerile anticipate decât de luarea unor măsuri urgente contra pandemiei. PSD reacționează, astfel, la declarațiile făcute de Orban la prima iețire după autoizolarea la Vila Lac 1.

PSD postează pe pagina de Facebook a partidului calendarul guvernării Orban și măsurile care ar fi trebuit luate din vreme.

  1. #4NOIEMBRIE2019 a avut loc învestirea Guvernului Orban1.

2.In #IANUARIE2020 deja se știa că avem de a face cu o criză majoră pentru că în China se luau deja măsuri extreme.

  1. Tot în #IANUARIE2020, Institutul Balș face o listă de materiale sanitare și medicamente necesare în cazul epidemiei provocată de COVID-19.
  1. Tot în #IANUARIE2020 OMS deja atenționa că toate statele trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

Așadar, din #IANUARIE2020, Guvernul trebuia să facă stocuri specifice de teste, medicamente și echipamente de protecție SPECIFICE NOULUI VIRUS.

PNL și Iohannis au fost mai preocupați de anticipate până la retragerea lui Cîțu pe #12MARTIE. Chiar președintele le spunea românilor pe #27FEBRUARIE, printr-o postare pe Facebook, că noul virus ce se extindea în lume este doar „orice răceală”, lăsând de înțeles că nu sunt necesare achiziții masive de teste și de echipamente de protecție.

Abia pe #19MARTIE, Iohannis admitea că „situația e gravă”!

În încheiere, PSD se adresează direct premierului Orban, abia ieșit din izolare:

”Domnule Orban, opriți-vă! În aceste momente, treaba Guvernului este să găsească și să aplice cele mai bune soluții pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor! Nu să căutați vinovați imaginari. Sunteți la cârma țării, conduceți-o!”

 

(Foto-Facebook PSD)