Şedinţa a fost marcată de protestul mai multor deputați USR, printre care Nicușor Dan și Cosette Chichirău, care au intrat în plen cu pancarte pe care scria „Respingeți Legea grațierii”. Marele absent al şedinţei a fost președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

1.022 de beneficiari

Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat că legea ar trebui retrasă de Guvern. „Este atât de prost făcută, încât obiectivul pe care îl realizează este să elibereze, estimez eu în forma în care este acum, hoţi din domicilii, din curţi, din autobuze, din societăţi comerciale, iar pe de altă parte să ţină în continuare încarceraţi medici, profesori”, a spus el.

Dacă nu va fi votat până pe 23 mai, proiectul va fi adoptat tacit şi va merge la Camera Deputaţilor în calitate de cameră decizională. Potrivit ANP, 1.022 de persoane ar urma să beneficieze de graţiere în varianta senatorilor jurişti, dintre care 433 de persoane condamnate la pedeapsa închisorii ar beneficia de graţiere în întregime, iar 589 ar avea pedeapsa redusă cu trei ani.