Evenimentul Zilei > Politica > PSD Sector 5 consideră cadidaturile PNL la Sectorul 5 nelegale
PSD Sector 5 consideră cadidaturile PNL la Sectorul 5 nelegale

PSD Sector 5 consideră cadidaturile PNL la Sectorul 5 nelegale

PSD Sector 5 a contestat în instanță candidaturile PNL Sector 5 pentru Primărie și Consiliul Local. Tribunalul București este așteptat să se propunțe asupra sesizătii PSD Sector 5.

Conform părerii PSD, bazată pe legislație și precedentele decizii ale instanței, PNL Sector 5 a întocmit nelegal dosarul de candidatură pentru Primăria Sectorului 5. Toate candidaturile sunt asumate doar de președintele filialei Sector 5, cu toate că legea 115 / 2015 prevede explicit că aceste candidaturi trebuiau asumate de președintele organizației Municipiului București.

Reamintim că instanțele de judecată din România au stabilit un precedent în acest sens, prin 2 decizii explicite. Tribunalul București a respins candidaturile ALDE pentru Primăria și Consiliul Local Sector 5, în 2016, motivând prin faptul că propunerile de candidatură erau asumate de președintele de filială și nu de președintele organizației Municipiului București. Plangerea impotriva ALDE Sector 5 a foat sustinuta in instanta, in 2016, de avocata Andreea Miu, membru PNL.

De asemenea, astăzi, 20.08.2020, Tribunalul București a respins candidaturile Partidului Ecologist Român la Primăria Municipiului București și la Consiliul General al Municipiului București, pentru că propunerile de candidatură nu erau semnate de președintele organizației Municipiului București.

După contestația depusă de filiala PSD Sector 5 se așteaptă decizia Tribunalului București care trebuie să judece în regim de urgență plângerea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: