Conducerea Partidului Social Democrat a decis ca membrii săi să nu se prezinte în Parlament, pentru a nu se realiza cvorum. Planul Vioricăi Dăncilă nu a mers, iar Marcel Ciolacu a aruncat săgeți la adresa rebelilor din PSD.

A fost o decizie luată în CEX… Că nu ne vom prezenta. 99 la sută dintre colegii mei au respectat-o (…) Anumiți pesediști au reușit performanța atât să dea un guvern jos, cât și să impună un nou guvern, minoritar. Ne aflăm în fața unui guvern minoritar și vom vedea cum vom funcționa în continuare, care vor fi majoritățile“, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

PSD, cu moțiunea de cenzură “pe țeavă”

Deși Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul Orban este “ilegitim”, Ciolacu este de o cu totul altă părere și totodată, a anunțat moțiunea de cenzură.

Acest guvern este legitim, chiar dacă la limită, este un vot în Parlament și trebuie respectat (…) Noi vom face opoziție. Așteptăm să treacă luna de miere și pe urmă vom depune moțiune de cenzură“, a punctat Ciolacu.

“Trădătorii” din PSD, sancționați de către Viorica Dăncilă

Premierul demis a luat o decizie radicală cu privire la “trădătorii” din partid.

De astăzi, PSD trece în opoziție și ne vom asuma toate responsabilitățile. Aș vrea să fie foarte clar, că în conformitate cu decizia din CEX, toți cei care au trădat la acest vot, au fost excluși din PSD. Așa este normal“, a declarat Dăncilă după votul de învestitură a Guvernului PNL.