În mesajul lui, Mihai Fifor a făcut referire la înțelegerile pe care Ponta le-ar fi făcut cu Traian Băsescu cu privire la numirea procurorilor-șefi.

„Domnule Ponta, este jenant să faceți insinuări despre înțelegeri secrete privind numirea procurorului-șef european. Tocmai dumneavoastră care făceați pe la spatele partidului înțelegeri secrete cu președintele Băsescu, în care vă târguiați ca la piață cu numirile procurorilor-șefi?! De modul suburban in care atacați premierul nu e cazul sa mai vorbesc. Atât puteți dumneavoastră…

Dacă, însă, vă propuneți ca prin astfel de insinuări să câștigați încrederea membrilor PSD, vă înșelați amarnic. Nimeni din PSD nu vă va ierta trocurile pe care le făceați prin K2, în dauna colegilor de partid, care munciseră din greu pentru a vă face prim-ministru, care și-au rupt pingelele alergând în campanii ca să vă facă președinte și pe care i-ați trădat fără sa clipiți măcar”, a scris Fifor pe Facebook.

Victor Ponta a declarat că a aflat, de la oameni bine informați de la Bruxelles, că Viorica Dăncilă a negociat cu liderii europeni și le-a promis susținerea PSD pentru Laura Codruța Kovesi, în schimbul susținerii acordate pentru numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european.