Mai multe instituții din subordinea Consiliului Județean Galați, condus de Costel Fotea, și instituțiile aflate în subordinea primarului Ionuț Pucheanu fac presiuni pe angajați să fie prezenți la mitingul PSD de sâmbătă, scriu jurnaliștii de la nepasadegalati.ro.

Potrivit sursei citate, directorul firmei municipalității Gospodărie Urbană a cerut angajaților să recupereze, sâmbătă, o zi nelucrată la începutul acestei luni, punându-i pe oameni să semneze tabele pentru participarea la mitingul PSD.

Și directorul Apă-Canal ar fi recurs la aceeași modalitate de a mobiliza angajații companiei pentru mitingul PSD de la Galați. 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați a transmis un comunicat de presă prin care se arată că vor fi sancționate persoanele care, printre altele, participă la contramanifestații în timpul mitingului organizat de PSD.

„Rolul forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali) este de a asigura protecţia tuturor cetăţenilor şi vor interveni, punctual, atunci când apar comportamente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică. Totodată, efectivele poliţiei rutiere, sprijinite de cele ale poliţiei locale vor îndruma traficul rutier şi pietonal iar asigurarea măsurilor de ordine pentru siguranţa şi integritatea mijloacelor de transport cu care sosesc participanţii la adunarea publică, în locurile în care acestea vor fi staţionate, va reveni poliţiştilor locali.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate, reamintim participanţilor la adunările publice că următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare.

Dispozitivul de ordine publică va fi dimensionat şi adaptat astfel încât să poată asigura desfăşurarea în condiţii de legalitate, normalitate şi siguranţă a manifestației publice.”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Galați.