Evenimentul Zilei > Politica > PSD îl reactivează pe Gheorghe Nichita
PSD îl reactivează pe Gheorghe Nichita

PSD îl reactivează pe Gheorghe Nichita

Fostul vicepreşedinte naţional al PSD, Gheorghe Nichita, tras pe linie moartă în partid după ce a fost acuzat de corupţie, a fost reactivat de social-democraţi.

 Primar al Iaşiului în 2003- 2016 şi lider judeţean PSD Iaşi, Nichita s-a autosuspendat în 2015 din toate funcţiile deţinute în partid după ce DNA l-a acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona iubita timp de un an şi jumătate.

Acum, Nichita a intrat iar în graţiile partidului. El a declarat, ieri, pentru EVZ, că va fi „consilierul personal” al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa (PSD). El va coordona Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Iaşi, un domeniu în care se învârt sume de milioane de euro şi care îi poate oferi acestuia influenţă.

Pas cu pas?

Surse politice ieşene au relatat EVZ că Nichita ar intenţiona să preia din nou puterea în partid, încetul cu încetul.

„El intrând aici, la Consiliul Județean, are toată infrastructura la dispoziție, are toată relația cu primarii, cu consilierii județeni ai PSD. El redevine de fapt liderul PSD Iași prin această numire, încadrare”, spun sursele citate.

Întrebat dacă va reveni la vârful PSD, Nichita a spus ieri EVZ: „Nu, nu. Voi fi consilier şi nu vreau să amestec lucrurile. Sunt trimis în judecată, momentan am de rezolvat situaţia din justiţie”.

El a precizat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o revenire a acestuia în conducerea partidului, dar se află în relaţii amicale cu acesta.