Evenimentul Zilei > EVZ Special > PSD îi acuză pe Orban și Anca Dragu că încalcă regulamentul: au refuzat comisia de anchetă a datelor despre pandemie
PSD îi acuză pe Orban și Anca Dragu că încalcă regulamentul: au refuzat comisia de anchetă a datelor despre pandemie

PSD îi acuză pe Orban și Anca Dragu că încalcă regulamentul: au refuzat comisia de anchetă a datelor despre pandemie

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat, luni, pe preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi pe şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, că au încălcat regulamentul şi au avut 'o atitudine dictatorială', refuzând să convoace conducerea Parlamentului pentru a se decide asupra înfiinţării unei comisii de anchetă cu privire la datele despre pandemie.

PSD a cerut convocarea birourilor permanente reunite, pentru a se putea crea o comisie de anchetă, care să afle ce se ascunde în spatale declarațiilor lui Vlad Voiculescu. Solicitarea parlamentarilor a fost ingnorată atât de liderul PNL, președintele camerei, cât și de Anca Dragu, șefa Senatului.

„Săptămâna trecută, fostul ministru al Sănătăţii (Vlad Voiculescu – n.r.) a făcut nişte declaraţii de o gravitate extremă – faptul că Guvernul din care a făcut parte (…) a falsificat datele cu privire la numărul de morţi în urma infectării cu COVID-19. În urmă cu câteva săptămâni, domnul ministru a mai spus şi că se falsifică datele cu numărul de îmbolnăviri sau că s-au falsificat înainte de alegerile parlamentare. (…) Atunci, la Putere era Guvernul Orban. Imediat după aceea, atât eu, cât şi liderul grupului PSD de la Senat am făcut o solicitare de convocare în regim de urgenţă a Birourilor permanente reunite pentru astăzi, la ora 12,30”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

Potrivit regulamentului, birourile permanente trebuiau convocate

El a explicat că, potrivit regulamentului, 9 membri – 5 de la Senat şi 4 de la Cameră – pot solicita convocarea Birourilor permanente reunite pentru a vota în regim de urgenţă convocarea şedinţei de plen reunit şi suplimentarea ordinii de zi cu înfiinţarea acestei comisii de anchetă.

„Astăzi, cei din PNL şi USR PLUS, nişte oameni politici ipocriţi, au refuzat participarea şi chiar convocarea acestei şedinţe a Birourilor permanente. Practic, doamna Dragu, membră USR PLUS, şi domnul Orban, membru PNL, au încălcat regulamentul, au avut o atitudine dictatorială, totalitară, aceea în care fac doar ce doresc dânşii, chestiune fără precedent în Parlamentul României”, a mai spus Simonis.

Potrivit acestuia, „tergiversarea aflării adevărului” nu face decât să compromită întreaga dezbatere, întreaga „luptă pentru a împiedica acest virus să se răspândească”.

„Practic, cei doi preşedinţi, dar şi majoritatea nu fac altceva decât să acopere o chestiune extrem de gravă, care spusă de un fost ministru al Sănătăţii din oricare ţară civilizată ar fi dus la demiterea de urgenţă a guvernului în cazul în care se dovedeau adevărate acele acuzaţii. Astăzi, cei de la USR PLUS, de la care aşteptam să vină să susţină afirmaţiile colegului lor, fostul ministru Vlad Voiculescu, au lipsit, acoperind în acest fel această măsluire, falsificare a datelor pe care le pune la dispoziţia publicului Guvernul României, Guvernul Cîţu”, a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.