Evenimentul Zilei > Politica > PSD E LA PĂMÂNT! VESTEA DURĂ vine direct de la Bruxelles. Dragnea VA ÎNJURA din nou
PSD E LA PĂMÂNT! VESTEA DURĂ vine direct de la Bruxelles. Dragnea VA ÎNJURA din nou

PSD E LA PĂMÂNT! VESTEA DURĂ vine direct de la Bruxelles. Dragnea VA ÎNJURA din nou

Europarlamentarul PPE Sigfried Mureşan a lansat un atac dur la adresa PSD, susținând că singurul motiv pentru care partidul din România mai este membru al socialiștilor europeni este pentru că partidele socialiste sunt foarte slabe în multe țări din Europa.

PSD este izolat, nu e nici credibil şi nici competent. O spun cu subiect şi predicat, PSD-ul încă este astăzi membru al socialiştilor europeni dintr-un singur motiv, datorită slăbiciunii socialiştilor europeni. Socialiştii europeni sunt foarte slabi în multe ţări europene în momentul de faţă. Sunt la pământ în Franţa, în ultimul sondaj în Germania sunt pe locul patru după partidul creştin democrat, după un partid de extremă dreaptă şi după ecologişti. Pur şi simplu, în vremurile de astăzi socialiştii nu mai au soluţii la problemele adevărate ale oamenilor”, a spus, sâmbătă, la Sibiu, liberalul Siegfried Mureşan, în cadrul „Summitului de la Sibiu (9 mai 2019) – priorităţi şi valori pentru viitorul Uniunii Europene”, potrivit Mediafax.ro.

Cu acest prilej, Siegfried Mureşan a subliniat că prezența PSD în rândul socialiștilor europeni este asigurată și de faptul că aceștia au nevoie de „10 mâini ridicate din România”

Pe de altă parte, europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat pentru Mediafax că a păsărit grupul socialiștilor PE pentru că nu au vrut să excludp PSD din familia politică europeană. Acesta a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru: 

„Pentru că şi-au făcut tot felul de calcule, probabil, şi consideră că indiferent ce s-a întâmplat pe 10 august, indiferent ce se întâmplă în România, indiferent cât de mult luptă Dragnea şi ceilalţi să apere corupţii, pentru ei e mai important să aibă câteva voturi din partea PSD în PE. Deci calculele politice au fost pentru socialiştii europeni mai importante decât principiile şi valorile pentru care au luptat atâţia ani”, a precizat Ivan.